STUDENTJOB BLOG

studentensportvereniging

Ben jij bang dat al die biertjes die je bij een studentenvereniging nuttigt te veel extra kilo’s gaan opleveren? Dan zorg je er toch gewoon voor dat je een studentensportvereniging uitkiest waar je die vetlaag er gelijk weer afbrandt? Hoe handig is dat: sporten en feesten at the same time. Kun je dat dure sportabonnement ook gelijk weer opzeggen.

Wat voor soort studentensportvereniging past bij jou?

Misschien denk jij: een studentensportvereniging dat klinkt wel heel heftig/serieus. Maar maak je niet druk, er kan zeker op hoog niveau gesport worden bij studentensportverenigingen, maar wil jij vooral veel bier drinken en daarnaast af en toe de beentjes en/of armpjes bewegen, dan zijn er genoeg goede opties voor jou. Misschien beoefen je al een sport of heb je dat in het verleden gedaan? Geen slecht idee om dan op basis hiervan een studentensportvereniging uit te kiezen. Kun je gelijk uitblinken en je medestudenten impressen.

Of ben je juist helemaal klaar met de sport die je al vanaf je vierde doet en wil je eens totaal iets anders? Ook dan is er een zee aan studentenverenigingen om uit te kiezen. Studenten voetbal, tennis, hockey, roeien, basketbal en volleybal, het zijn slechts enkele voorbeelden van toffe studentensportverenigingen. Vooral de studenten roeiverenigingen zijn erg populair. Dus als jij een fit lijf wilt, met je team gezellig in een roeiboot wilt rondhangen én leuke feestjes wilt meepakken, is dit een serieuze mogelijkheid voor jou.

Wat ga je precies bij een studentensportvereniging doen?

Bij een studentensportvereniging ga je natuurlijk vooral veel sporten. Hoeveel? Dat hangt volledig af van hoe fanatiek jij bent en in welk team jij terecht komt. Naast het sporten doe je uiteraard wat je bij alle studentenverenigingen doet: feesten, drinken en heel veel leuke nieuwe mensen leren kennen.

Maar laten we eerst beginnen met het sporten. Daarvoor zal je in een studententeam worden geplaatst op basis van je niveau. Met jouw team heb je elke week trainingen. Dit kan één keer per week zijn, maar ook meerdere keren per week als je bijvoorbeeld in de selectie zit. Zoals al aangegeven wordt er door sommige studentensportverenigingen in bepaalde teams op erg hoog niveau gesport. Dus ben je een fanatieke sporter en zet je hoog in? Dan is er zeker een mooie studentensportvereniging voor jou te vinden!

En het blijft natuurlijk niet alleen bij trainen, ook officiële wedstrijden staan op het programma. Bij sporten als studenten voetbal en hockey zal dit elk weekend zijn, bij sporten als studenten tennis en roeien op specifieke momenten. Meestal speel je bij deze wedstrijden tegen andere studentenverenigingen, maar het kan ook zijn dat je in een competitie komt met reguliere sportverenigingen.

Maar genoeg over trainen en wedstrijden, uiteindelijk zit je natuurlijk niet bij een studentensportvereniging om alleen te sporten, maar vooral ook om je studentenleven een boost te geven. En vergis je niet, bij studentensportverenigingen zijn de feestjes vaak nog beter dan bij de andere studentenverenigingen. Van biertjes na de training en themafeestjes tot studententoernooien en de wildste skitripjes, je vindt het er allemaal.

Je hoort het al: ben je op zoek naar een studentenvereniging die staat voor bewegen én gezelligheid? Dan ben je bij een studentensportvereniging aan het juiste adres!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.