STUDENTJOB BLOG

PRA

Wat is PRA Health Sciences?

PRA Health Sciences is een onderzoekscentrum dat zich bezighoudt met geneesmiddelenonderzoeken voor allerlei medicijnen en vaccins. Deze onderzoeken worden uitgevoerd voor internationale farmaceutische bedrijven, maar ook voor bedrijven die medische apparatuur ontwikkelen. PRA doet dit inmiddels al meer dan 35 jaar en jaarlijks werken er ongeveer 2000 mensen mee aan de onderzoeken om deze nieuwe medicijnen te testen. Het onderzoekscentrum bevindt zich in Groningen en als je deelneemt aan een onderzoek zal je hier een aantal dagen/weken verblijven.

 

Het onderzoekscentrum

In het onderzoekscentrum breng je je tijd door met een groep van minimaal 2 en maximaal 12 mededeelnemers. Er is een strak schema waar je je aan moet houden, maar binnen dit schema krijg je veel vrije tijd. Hoe zou jij die vrije tijd het liefst invullen? Je kan je tijd bijvoorbeeld besteden aan je studie, om hier goede resultaten voor te halen en je helemaal voor te bereiden voor wanneer je weer naar je lessen kan. Of, je kunt lekker een potje tafeltennis spelen met je andere deelnemers! Filmpje kijken? Ook geen probleem. Je kunt gebruik maken van de Netflix van PRA.

Gedurende de corona crisis heeft PRA de juiste maatregelen getroffen om je een veilig verblijf te bieden in het onderzoekscentrum. Jij kunt dus zonder zorgen deelnemen aan een onderzoek.

 

Wanneer mag je eigenlijk aan een onderzoek meedoen?

Ben jij een gezond persoon? Rook je niet? Of rook je weinig en ben je in staat om te stoppen tijdens een onderzoek? En ben je 18 jaar of ouder? Dan is de kans groot dat jij kunt meedoen! Natuurlijk zijn er andere criteria om te bepalen of jij geschikt bent voor onderzoeken, maar als je denkt dat je de perfecte kandidaat bent voor een onderzoek kun je je vrijblijvend hiervoor opgeven, ook wanneer je niet zeker weet of je hiervoor in aanmerking komt.

Samen met specialisten en artsen bespreek je wat de mogelijkheden zijn voor jou om mee te doen aan een onderzoek. Deelname is geheel is vrijwillig en je mag op ieder moment stoppen als je dat wilt, maar het zal het waard zijn als hier toffe onderzoeksresultaten uitkomen. Want dan heb je meegeholpen aan de ontwikkeling van nieuwe of verbeterde medicijnen!

 

Dit is op mijn lijf geschreven!

“Een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomst van medicijnen en tegelijkertijd een lekker zakcentje verdienen - dat zie ik wel zitten!” Als jij dit denkt, dan staat er niks in de weg om je in te schrijven en mee te doen aan een geneesmiddelenonderzoek dat bij jou past, toch? 

Denk er nog eens over na en lees je in over PRA Health Sciences en de onderzoeken die zij uitvoeren. Draag jij je steentje bij?

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.