STUDENTJOB BLOG


Heb je wat inspiratie nodig voor de
herfstvakantie 2021? Dan zit je goed op deze pagina.

Het is alweer een maand geleden dat je weer de hele dag in een klaslokaal zit. Nu is het bijna herfstvakantie en heb je een weekje om weer bij te komen. Maar waarschijnlijk had je het zo druk met leren voor je tentamens dat je het helemaal bent vergeten om ook leuke activiteiten in te plannen voor je herfstvakantie. Of heb je geen idee wat er allemaal te doen is bij jou in de buurt? No worries, daarom zijn we hier om je wat inspiratie te geven voor de herfstvakantie 2021. We zijn ook bijna weer terug naar een ‘normaal’ leven, dus dubbel feest!

Herfstvakantie 2021

Kost een vakantie naar het buitenland te veel geld en moeite? Dan geven wij je inspiratie voor activiteiten die je in Nederland kunt doen. Ook als je van plan bent om elke dag iets te doen hebben we hier genoeg activiteiten voor jou en jouw vriendenkring. Wil jij een weekendje weg?  Wij geven je genoeg suggesties binnen en buiten Nederland voor jouw herfstvakantie 2021. Wil je liever geld verdienen in de herfstvakantie?, Neem dan meteen een kijkje bij de StudentJob bijbanen.

 

3 leuke activiteiten voor herfstvakantie 2021

Bekijk hieronder drie leuke herfstactiviteiten voor jouw herfstvakantie:

  • Disco rolschaatsen. Deze activiteit is leuk om samen met een groep vrienden te doen. Het is niet duur. Je bent rond de 15 euro kwijt voor entree inclusief rolschaatsen. Je  kunt verder verschillende dingen doen, zoals racen en op muziek schaatsen net zoals in de jaren 80. Zin in een pauze? Dan kun, ook snacks en drankje halen bij de bar. 

  • Jumpsquare XL. Dit is ook een leuke groepsactiviteit voor de herfstvakantie. Er zijn overal trampolines, waardoor je makkelijk kunt koprollen, basketballen, vrij springen en trefbal kunt spelen. Voor 13 euro kun je een uur lang springen. Als je tussendoor pauzes wilt nemen kan dat ook, want er is een bar aanwezig waar je eten en drinken kunt bestellen.

  • Disco bowlen. Bowlen met muziek, hapjes en een paar biertjes of wijntjes. Gezellig toch?  Dit is niet alleen een goedkope en leuke activiteit, maar je kunt ook met een grote of kleine groep gaan. Je kunt bijvoorbeeld twee groepen van 6 mensen tegen elkaar laten spelen voor een friendly competition. Zonder hapjes en drinken ben je rond de 6 euro kwijt per persoon voor een uur bowlen. 

 

Ben je op zoek naar een studenten bijbaan?

Op StudentJob hebben we openstaande vacatures die goed bij jou past. Schrijf je in, en word meteen op de hoogte gesteld van nieuwe bijbaan vacatures. Ben je op zoek naar een fulltime of parttime baan? Ook dan heeft StudentJob genoeg opties voor jou.

   Weekendje weg herfstvakantie

Heb je niet genoeg geld om naar het buitenland te gaan tijdens de herfstvakantie, maar wil je wel een weekendje weg in Nederland? Top! Want hier zijn er ook veel opties. We hebben hier drie studentvriendelijke ideeën voor een weekendje weg tijdens jouw herfstvakantie

  • Boujee student on a budget. Een weekendje weg naar Maastricht zou leuk zijn, aangezien ze een grote outlet in de buurt hebben. Als student heb je meestal niet de financiële ruimte om dure merken te kopen. Maar bij deze outlet kun je verschillende populaire merken voor een redelijke prijs vinden. Denk bijvoorbeeld aan Tommy Hilfiger, Michael Kors, Nike en veel meer andere merken. Is Maastricht ver om heen en weer te reizen in een dag? Maak er dan een mini reis van. Met een groep vrienden kunnen jullie een vakantiehuisje huren en de stad een beetje leren kennen.

  • Naar de Efteling in de herfstvakantie. Efteling is een groot attractiepark in Kaatsheuvel. Dit is een leuke activiteit om te doen met je familie of vrienden. Omdat je bijna de hele dag daar gaat doorbrengen is het ook nog eens leuk om daar op hun locatie te overnachten. Als je een beetje hebt gespaard is dit wel een leuke herfstactiviteit om te doen. 

  • Hotel. Als je niet naar het buitenland op vakantie kunt, is vakantie in eigen land ook leuk. Je kunt heel makkelijk voor een hotel in een andere stad kiezen. Veel hotels hebben kortingen voor een weekendverblijf, vooral in de vakantieperiodes. 

 

Leuke uitjes voor de herfstvakantie in Nederland

Als je op zoek bent naar verschillende leuke uitjes voor je herfstvakantie in Nederland, hebben we hier nog een aantal opties voor jou met een prijsschatting.

  • Scheveningen. In Scheveningen kun je verschillende dingen doen, zoals naar de gameroom gaan, glow in the dark minigolf spelen, een terrasje pakken en lekker uiteten.
  • Kermis. In sommige steden hebben ze kermis tijdens herfstvakantie. Dit kun je zo goedkoop of duur maken als je wilt. 
  • Mini Venice. In Giethoorn kun je een boot voor 20 tot 40 euro huren en door de mooie kanalen van Giethoorn varen. 
  • Musea. Er zijn verschillende ‘instagram worthy’ musea in bijvoorbeeld Amsterdam, zoals Wonder, Upside down, Moco, Stedelijk museum en Foam. 


Vergeet niet dat de meeste locaties om een QR-code vragen. Je kunt deze QR-code in je CoronaCheck-app downloaden wanneer je volledig gevaccineerd bent, negatief getest bent of recent hersteld bent van Covid-19.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.