STUDENTJOB BLOG

Over het algemeen ben je natuurlijk heel gelukkig met je studentenkamer. Deze geeft je namelijk de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. In de zomer kan een studentenkamer vanwege de hitte echter een plek zijn die je wilt vermijden. Doordat studentenkamers over het algemeen in relatief oude en slecht geventileerde gebouwen zitten kan het hier in de zomers namelijk snikheet worden. Toch is het vermijden van de studentenkamer over het algemeen geen optie. Colleges moeten immers gevolgd worden. Het verkoelen van de kamer is dan ook altijd iets waar je je mee bezig zal moeten houden. Ben je benieuwd hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw studentenkamer lekker koel blijft? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen!

< >

De zon weren

Hoe beter jij de zon kunt weren, hoe koeler het ook in jouw kamer zal zijn. Het is dan ook extreem belangrijk om dit zo goed mogelijk te doen. Je zult ten eerste je ramen altijd dicht moeten doen als er een warme zomerdag bijna aanbreekt. Ten tweede is het belangrijk om de ramen zo goed mogelijk te bedekken. Dit kunt je doen door bijvoorbeeld hele dikke gordijnen voor de ramen te hangen of door lichtwerende rolgordijnen van Somfy voor de ramen te hangen. Hoe beter deze zonwerende producten het zonlicht blokkeren, hoe minder zon er ook door de ramen binnen kan komen. Nu zijn gordijnen natuurlijk een goede oplossing, maar ze passen niet perfect voor de ramen zoals bijvoorbeeld rolgordijnen op maat. Bekijk hier rolgordijnen op maat als je echt moeite hebt met het weren van de zon!

Luchten van de kamer

De zon kan wel uit een kamer geweerd worden, maar een opwarming van de kamer is bijna niet tegen te gaan. Het is dan ook zaak om de warme lucht zo goed mogelijk uit de kamer te laten verdwijnen. Als het ‘s avonds goed afkoelt, dan kun je ‘s avonds de ramen openzetten. Op echt warme zomerdagen koelt het echter helaas ‘s avonds niet genoeg af om de kamer te kunnen luchten. In dit geval raden we iedereen aan om na te denken over de aanschaf van een airco of een ventilator. Deze kan ‘s avonds de warme lucht in de kamer laten afkoelen. Als je dit niet doet, dan zal de kamer de dag erna weer warmer worden en wordt het alleen maar moeilijker om de warmte uit de kamer te krijgen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.