STUDENTJOB BLOG

Het studentenleven is druk, druk, druk. Je kent het vast wel: vanuit je hoorcollege door naar de sportschool en 's avonds naar de borrel van je studievereniging. Tussendoor moet je ook nog avondeten en je presentatie van morgen voorbereiden. Tijd voor een bijbaantje? Dat zit er niet altijd in. Snappen we. Maar dat extra zakcentje kun je vast wel gebruiken. Gelukkig zijn er ook andere opties om bij te verdienen. Een voorbeeld? Meedoen aan een geneesmiddelenonderzoek.  

Waarom een geneesmiddelenonderzoek?

Misschien lijkt het je maar niks om je als proefpersoon op te geven. Maar wist je dat zo'n geneesmiddelenonderzoek super belangrijk, hartstikke normaal en veilig is? Ieder medicijn moet namelijk onderzocht worden voordat het wordt gebruikt. Denk maar eens aan de paracetamol of anticonceptiepil. Die zijn ook allemaal getest. Gelukkig maar, want dat aspirientje heb je wel nodig na een goed avondje stappen. En het coronavaccin? Dat moest natuurlijk ook getest worden. Als je meewerkt aan een geneesmiddelenonderzoek, help je dus andere mensen (en misschien wel jezelf) in de toekomst. Nice, toch? Vooral als je van de verdiensten ook nog eens je boodschappen (of festivalticket) kunt betalen. Logisch dus dat er steeds meer deelnemers zijn voor dit soort onderzoeken. In 2021 deden er wel 2098 mensen mee aan een geneesmiddelenonderzoek bij ICON.  

Vrije tijd in het onderzoekscentrum

Nu denk je misschien: leuk, maar hoezo bespaart zo'n onderzoek tijd? Kan ik niet beter gewoon een bijbaantje nemen? Heel simpel: tijdens je verblijf in het onderzoekscentrum heb je naast de vaste onderzoeksmomenten een hoop vrije tijd. Da's natuurlijk niet het geval als je achter de bar staat in een cafeetje of bij een callcenter werkt. Tijdens een geneesmiddelenonderzoek kun je dus gewoon in de boeken duiken. Klaar met studeren? Tijd om je mededeelnemers te leren kennen. Er is van alles te doen in het centrum, zoals tafeltennis, darten en videogames. Je zult het misschien niet verwachten, maar zo'n geneesmiddelenonderzoek is dus de ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten.  

Hoe werkt het?

Hoe lang zo'n onderzoek duurt? Dat verschilt per geneesmiddel. Voor sommige onderzoeken blijf je één dag in het onderzoekscentrum, maar soms verblijf je er ook een paar dagen, of moet je een paar keer terugkomen. Er zijn veel verschillende onderzoeken, dus er is vast wel iets wat binnen jouw schema past. Lekker bijverdienen, de maatschappij een handje helpen, genoeg tijd om te studeren én nieuwe mensen leren kennen: lijkt dat je wel wat? Bekijk dan het overzicht met actuele onderzoeken van ICON Daar staan alle mogelijkheden op een rijtje en lees je precies hoe lang het onderzoek duurt en wat voor vergoeding je krijgt. Iets passends gevonden? Meld je dan vrijblijvend aan via de website.

geneesmiddelenonderzoek

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.