STUDENTJOB BLOG

Vrijetijdscursussen: wordt een expert in jou hobby!

Wanneer we willen afschakelen van werk of wanneer we even iets voor onszelf willen doen, richten we ons tot onze hobby’s. Deze hobby’s kunnen heel verschillend zijn, waar het bij de jongens kan zijn dat ze graag aan hun project auto sleutelen, kan het voor vrouwen zijn dat ze doen handletteren of eigen kleding ontwerpen en maken. Er zijn genoeg hobby’s om energie uit te halen, maar wil jij beter worden in jouw hobby of wil je een nieuwe hobby leren? Dan kun je dit perfect doen met vrijetijdscursussen!

Een hobby draagt bij aan het geluk van mensen

Vaak wordt er bij cursussen gedacht aan werkgerelateerde cursussen. Echter, is het mogelijk om cursussen te volgen die betrekking hebben op jouw hobby's. Zo blijkt bijvoorbeeld dat mensen met een hobby gezonder zijn. Echter, kan het zijn dat het jou leuk lijkt om iets te doen maar dat je niet weet hoe je het moet doen. Dan zijn vrijetijdscursussen perfect voor jou! Met vrijetijdscursussen heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een hoop categorieën, zoals:

  • Algemene ontwikkeling
  • Muziek
  • Beauty & Wellness
  • Schrijven
  • Creatief
  • Techniek

Zo is het mogelijk om te leren hoe je in jouw vrije tijd aan auto’s kunt sleutelen, maar kun je ook leren hoe dat je zelf kleding maakt!

Creëer een gloednieuw kleding imperium

Je bent er al achter gekomen dat je bij de vrijetijdscursussen ervoor kunt kiezen om te leren hoe je jouw eigen kleding kunt maken, maar wat houden deze cursussen precies in? Wil jij graag een begin maken aan je eigen kleding imperium of wil je graag opvallen, tussen de grijze massa, met een kleurrijk en zelfgemaakt jasje? Dit is allemaal mogelijk met een cursus kleding maken!

Met de cursus kleding maken en ontwerpen, leer je patroontekenen, hand- en machine steken en herstellen van kleding. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de mooiste kledingstukken te creëren! Ook leer je welke eigenschappen horen bij verschillende materialen, hierdoor weet jij welke materialen je het beste kunt gebruiken voor verschillende kledingstukken.

Maak kans op een volledige vergoeding van jouw cursus!

Het kan voorkomen dat je een cursus niet doet omdat het veel geld kost, vooral wanneer het een

 

cursus is die gebaseerd is op vrijetijdsbesteding. Echter, wat nou als je zulke cursus compleet vergoed zou krijgen? Dat klopt, sinds begin maart 2022, is het mogelijk om één keer per jaar gebruik te maken van het STAP-budget. Met dit budget heb je de mogelijkheid om tot een bedrag van € 1000,00 vergoed te krijgen. Is het budget op? Geen probleem, over twee maanden maak je opnieuw kans om hiervoor in aanmerking te komen!

Conclusie

Weet jij al welke cursus je gaat doen? Ga jij kijken bij de technische vrijetijdscursussen, algemene ontwikkeling of ben je overgehaald door de cursus kleding maken? Er zijn oneindig veel mogelijkheden om zowel te leren over nieuwe hobby’s als over hobby’s die jij al uitvoert.

Daarnaast kan het ook nog zijn, dat jouw cursus volledig vergoed wordt door de overheid. Dit wordt gedaan door middel van het STAP-budget waarmee je één keer per jaar kans maakt op een vergoeding voor jouw gekozen cursus. Hierdoor krijg je als het ware een gratis cursus om jouw hobby’s te verbeteren!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.