STUDENTJOB BLOG

Om die nieuwste laptop, die leukste streamingsdiensten en je smartphone thuis te gebruiken, komt een snelle internetverbinding natuurlijk goed van pas. Zit je al een tijdje aangesloten bij dezelfde internet provider of moet je een nieuw internet abo afsluiten omdat je op jezelf bent gaan wonen? Dan heb je vast iets aan de volgende tips!

De beste aanbieding spotten

Als trouwe klant van een internet provider betaal je vaak de volle mep, terwijl je als nieuwe klant een flinke welkomstkorting in de wacht kunt slepen. Dat voordeel ontvang je ook wanneer je voor de eerste keer een abonnement afsluit. De korting loopt al snel op tot 50% in het eerste (half) jaar van je nieuwe abonnement. En dat loont, want dat overstappen of voor de eerste keer afsluiten is ook helemaal niet veel werk. Pak dus die extra centen en start direct met internet vergelijken. Dit doe je door het invullen van je postcode via de vergelijker ProviderCheck. Je ziet dan in één overzicht alle lopende aanbiedingen op jouw adres.

Sneller internet, minder geld

Door die korting, die in praktijk al snel neerkomt op een bedrag tot €25 per maand, kun je wellicht als je overstapt wel sneller internet bemachtigen voor een lager maandbedrag. En dat is natuurlijk ideaal, want doordat we met steeds meer apparaten gebruik maken van de wifi in huis kan de snelheid per apparaat afnemen. Wie weet ben je benieuwd of er glasvezel beschikbaar is op jouw adres? Doe dan de Glasvezel PostcodeCheck en zie direct welke aanbieders dit razendsnelle internet bij jou thuis leveren.

Afsluiten snel geregeld

Providers bieden je een overstapservice aan. Dat wil zeggen dat je slechts je gegevens in hoeft te vullen en je nieuwe aanbieder die regelt de rest, waaronder (indien van toepassing) ook het opzeggen van je oude abonnement. Ideaal, en ze zorgen er normaal gezien ook voor dat alles soepeltjes verloopt, zodat je geen dag zonder internet zit. We raden je aan om de afloopdatum van je kersverse abonnement alvast in je agenda te zetten. Grote kans dat je dan weer opnieuw korting kunt pakken door over te stappen.

Combineren met televisie

Wie slim bespaart en gek is op tv kijken die kan het beste het internet in combinatie met het televisie abonnement afsluiten. Dan ontvang je extra korting en je sleept vaak ook nog leuke gratis extra’s in de wacht. Hierbij kun je denken aan een abonnement op een streamingsdienst, zoals Viaplay, Canal+ Films & Series, Starzplay, FilmBox en F1 TV. Ook gratis wifi-boosters en Smartwatches komen voorbij in het aanbod. De presentjes wisselen steeds, dus check zelf even in de vergelijker welke deal bij welke aanbieder voor jou het meest interessant is.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.