STUDENTJOB BLOG

De voordelen van een baan tijdens je studententijd

Veel studenten kiezen ervoor om naast hun studie een part time baan te zoeken. Een baan die aansluit bij je studie geeft je namelijk niet alleen de mogelijkheid om meer bij te leren over het praktische aspect ervan, maar zorgt er ook voor dat je elke maand net iets meer te besteden hebt. Dit is dan ook snel een pre voor vele studenten. Zo kan je een keertje extra het terras op of die ene nieuwe trui kopen in je favoriete winkel. Het hebben van een baan tijdens je studententijd gaat dus gepaard met enkele voordelen. Alleen wat zijn die voordelen?

 

Meer bestedingsruimte

Ten eerste is het grootste voordeel aan het hebben van een studentenbaan dat je natuurlijk meer geld hebt. Je kan dit besteden aan activiteiten in je vrije tijd of het geld besteden aan wat grotere investeringen zoals een occasion leasen. Met een auto word je namelijk een stuk mobieler en kan je genieten van het niet meer afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Houd er echter wel rekening mee dat in de meeste studentensteden het parkeren van een auto niet altijd even goedkoop is. 

 

Werkervaring

Naast het kunnen kopen of leasen van bepaalde dingen, is het ook fijn dat je door een baan meer werkervaring op kunt doen. Zeker als je een baan hebt die in het straatje ligt van jouw studie, kan dit ervoor zorgen dat jouw CV een boost krijgt. Naast een verbeterde CV zal je ook leren wat je leuk vindt binnen jouw werkgebied en wat niet. Op deze manier zal je een goede keuze kunnen maken zodra je klaar bent met studeren. 

 

Sociale contacten

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je je realiseert dat werken ook een manier is om je netwerk te verbreden en sociale contacten op te doen. Je zal nieuwe mensen ontmoeten en hiermee leuke dingen gaan ondernemen. Niet alleen leer je hier dus veel van, maar je zal er ook plezier uit kunnen halen. Dit is dan ook voor veel mensen een reden waarom ze op zoek gaan naar een baan in hun studententijd. Als milieubewuste student is elektrisch leasen natuurlijk fijn, maar het kunnen hebben met je collega’s over de leuke dingen van je studie geeft misschien wel nog meer voldoening. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.