STUDENTJOB BLOG

Het is eindelijk zo ver, je mag stage lopen. Maar hoe vind je nou een goede stage plek? Mag je overal stage lopen of moet je op zoek gaan naar een erkend stage bedrijf? Dat en nog veel meer vertellen we je in deze blog. We helpen je met het brainstormen en zorgen ervoor dat jij binnenkort al kunt solliciteren op een stage vacature bij jou in de buurt. Dus wil jij stage lopen en weet je nog niet waar je moet beginnen met zoeken? Dan ben je bij StudentJob op het juiste adres! Lees hieronder onze tips voor het vinden van een goede stage plek.

Wat heeft je school te bieden?

Omdat stage bedrijven weten dat studenten geïnteresseerd zijn in stage plekken, hebben ze al gauw de neiging om samen te werken met scholen. Vraag dus even aan je docent of directeur of ze al samenwerken met een leuk bedrijf, en of die een stage plek aanbiedt. Vaak is dit wel het geval. Het mooie hieraan is dat de school vaak het bedrijf eerst controleert. Je weet dan zeker dat je aan de slag gaat bij een erkend stage bedrijf. Het is dus een veilige en makkelijke manier om een stage plek te vinden.

Zoek in je omgeving

Waar werken je ouders? Heeft de buurman een eigen bedrijf? Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen bij het zoeken naar een goede stage plek. Als je iemand al kent, is het makkelijk om naar die gene toe te stappen. Vaak vertrouw je die persoon al en dus neem je een stuk minder risico. Heeft je buurmeisje een leuke bijbaan? Loop dan stage bij hetzelfde bedrijf en wordt haar collega. Door simpelweg in je omgeving te zoeken naar een goede stage plek kom je al heel ver. Je krijgt echt te horen hoe het is om ergens te werken. Het is een stuk eerlijker.

Socialmedia 

Tegenwoordig heeft bijna elk stagebedrijf wel een socialmedia-account. Daarop posten ze wat ze doen en hoe leuk hun stage plek is. Ook krijg je meer informatie van de medewerkers die ook een socialmedia-account hebben. Op social media wordt er elke dag super veel gedeeld. Met een paar foto’s en video’s van een stagebedrijf kun je er al snel achter komen of je daar stage wilt lopen of niet. Let wel op, bedrijven delen meestal alleen de positieve dingen op socialmedia. Het zijn vooral de bedrijfsuitjes en vrijdagavond borrels die je tegenkomt op hun Instagram-account. Wanneer je zoekt naar een goede stage plek moet je een bedrijf vanuit verschillende kanten bekijken.

Oudere studenten

De studenten die ouder dan jou zijn, hebben al een keer stage moeten lopen. Vraag hoe zij hun stage plek hadden gevonden en of ze een leuke tijd hebben gehad. Wat hebben ze geleerd? Kregen ze een stage vergoeding? En was de stageopdracht te doen? Omdat deze studenten waarschijnlijk al weg zijn van het bedrijf, krijg je een eerlijk antwoord. Ook zien ze het stage bedrijf vanuit jouw ogen en verdienen ze waarschijnlijk niks als ze jou binnen halen.

Op vacature banken

Bedrijven die op zoek zijn naar stagiaires plaatsen meestal hun stage vacatures op een vacature bank. Dit is een online website met duizenden vacatures waarop jij jouw ideale stage plek kunt vinden. Toevallig bezoek je er nu één, StudentJob. Op onze website vind je talloze stage vacatures waarop je vandaag nog kunt solliciteren. Wij werken met erkende stage bedrijven en makken het sollicitatieproces super makkelijk. Bezoek onze stage vacatures pagina en vind jouw ideale stage plek. Stuur ons je motivatiebrief en cv, en misschien loop jij binnenkort stage bij jou in de buurt.

FAQ’s over het vinden van een goede stage plek


1. Hoe weet ik of een
stage plek bij me past?
Om een goed beeld te hebben bij de identiteit van een stagebedrijf, moet je vooral letten op hun manier van communiceren. Gebruiken ze hippe taal en komen ze jong over? Dan kun je jonge collega’s en wilde uitjes verwachten.

2. Wat is de snelste manier om een stage plek te vinden?
Door te solliciteren voor een stage plek op StudentJob. Ga naar onze stage vacatures pagina en solliciteer vandaag nog naar jouw ideale stage plek!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.