STUDENTJOB BLOG

Als student is een persoonlijke website het belangrijkste hulpmiddel om je netwerk uit te breiden. In tegenstelling tot een saai cv, kun je met een website jezelf op een unieke en onderscheidende manier presenteren. Het is flexibel, je kunt het gemakkelijk bijwerken en het stelt je in staat om je vaardigheden, ervaringen en prestaties op een aantrekkelijke manier te laten zien. Het hebben van een website is tegenwoordig erg belangrijk en daarmee kun je indruk maken op potentiële werkgevers. Het is een goed idee om je voor- en achternaam te gebruiken als domeinnaam, en je kunt deze domeinnaam hier checken om te zien of deze nog niet in gebruik is.

Het is dynamisch

Een website is niet statisch; het is dynamisch. Het is voortdurend in beweging. Zodra je iets bereikt, kun je het toevoegen aan je website. Wanneer je een project afrondt, kun je het in je portfolio zetten zodat iedereen het kan zien. Je hoeft geen nieuwe exemplaren te printen en steeds opnieuw naar je contacten te sturen; je kunt het gewoon updaten. Mensen kunnen steeds terugkomen en zien waar je mee bezig bent. Het hebben van een website zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent, vooral als je bij weboke je eigen naam als domein hebt kunnen vastzetten. Als je alleen een cv hebt, moet je eropuit gaan en het aan mensen geven om je naam bekend te maken. Als iemand je op internet wil opzoeken en je hebt geen website, dan kunnen ze alleen een Facebook- of Twitter-profiel vinden.

Door breder publiek gevonden worden

Met een website kun je door een veel breder publiek gevonden worden en bepalen wat ze als eerste zien. Zo kun je je persoonlijke merk vestigen en je prestaties benadrukken. Je krijgt misschien zelfs banen aangeboden, ontmoet klanten of wordt uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken, simpelweg omdat je een website hebt. Als je de tijd niet neemt om er een te maken, kun je ervan uitgaan dat je niet gevonden zou zijn.

Zorg ervoor dat je vindbaar bent!

Niet veel mensen hebben er een. Persoonlijke websites zijn misschien gebruikelijker in 2023 dan tien jaar geleden, maar het overgrote deel van studenten en werkzoekenden vertrouwt nog steeds op cv's en vacaturesites. Om vandaag de dag succesvol te zijn, moet je jezelf onderscheiden, en een website kan je daarbij helpen. Het laat zien dat je de tijd hebt genomen om iets technisch te leren en dat je vaardigheden hebt die andere mensen niet hebben.

Nieuwe vaardigheden voor de toekomst

Je verwerft nieuwe vaardigheden die in de toekomst zeer nuttig kunnen zijn. Het leren bouwen van een website omvat verschillende vaardigheden, vooral als je gaat personaliseren en optimaliseren. Zelfs als je geen baan zoekt in een technisch vakgebied, kunnen deze vaardigheden je een voorsprong geven. Stel dat je solliciteert naar een baan in de reclame. Als je aan de interviewer kunt vertellen dat je niet alleen een geweldige marketeer bent, maar dat je ook kennis hebt van het web, ben je een aantrekkelijke kandidaat.

StudentJob is dé plek voor jongvolwassenen om werk te vinden. Naast allerlei (bij)baanmogelijkheden, kun je bij StudentJob ook sollicitatietips vinden en een gratis CV-builder. Maak snel een account aan, voeg je CV toe en selecteer in welke bedrijfstakken je wilt werken, zodat je meldingen ontvangt wanneer geschikte vacatures voor jou op onze website verschijnen!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.