STUDENTJOB BLOG

 

 

apps

Ben je net begonnen met je studie? Studeren is leuk, maar brengt ook een hoop stress met zich mee; op kamers wonen, college volgen, rekeningen betalen, schoonmaken, leren voor tentamens, ga zo maar door. Om deze periode te overleven, hebben wij drie handige apps voor jou op een rijtje gezet.

1. Wie betaalt wat

Woon je in een studentenhuis? Huisgenoten brengen vaak de nodige irritaties met zich mee. Zorg dat jij niet altijd degene bent die het meeste betaalt voor jullie boodschappen! Via Wiebetaaltwat kun je gemakkelijk de kosten van je gezamenlijke boodschappen eerlijk verdelen. Handig voor je huisavond bijvoorbeeld. Je nodigt je huisgenootjes via de mail uit en zo creëer je een groep. Iedere deelnemer kan zelf zijn eigen uitgaven voor de groep verrekenen met de anderen en zo kan je in één oogopslag zien wat de balans is.

2. YoungCapital App

Blut? Studeren is duur en het is ook zeker lastig om nu alles zelf te moeten betalen. Daarom is het altijd fijn om een bijbaan te hebben. Maar daar heb je tijdens je drukke studie niet altijd tijd voor. Via YoungCapital kun je eenvoudig flexibel werken. Hoor je 's ochtends dat je college niet doorgaat? Geef dan direct je beschikbaarheid door via de YoungCapital App en zet jezelf op de speciale hotlist. De recruiters van YoungCapital kunnen je meteen inplannen wanneer er werk voor je is. Het is altijd fijn om een paar uur onverwachts bij te verdienen, toch?

3. Evernote

Geen zin om je laptop mee te nemen naar college? Gebruik je smartphone! Via de app Evernote kun je verschillende ‘notitieboeken’ maken. Zo kun je voor elk vak een ander notitieboek maken. Er zijn ontzettend veel notitie-apps, maar een groot voordeel van Evernote is dat je er ook afbeeldingen in kunt uploaden. Zo kun je de schema’s die tijdens het college zijn besproken, direct in deze app uploaden. Natuurlijk kun je de app ook voor andere dingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan om een receptenboek dat je in Evernote kunt bijhouden met een foto van het recept erbij!


Alle drie de apps zijn zowel voor iOS als voor Android verkrijgbaar.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.