STUDENTJOB BLOG

 

 

Wanneer we het hebben over huidveroudering denken we vaak aan leeftijd. Een van de factoren die, naast leeftijd, de meeste invloed heeft op de huid is de zon. Terwijl de zon essentieel is voor leven en het veel gezondheidsvoordelen heeft zitten er ook nadelen aan te veel zonlicht. De invloed op onze huid kan zelfs schadelijke gevolgen hebben. In deze blog leren wij je meer over de gevolgen van te veel zonlicht. Met in het bijzonder de gevolgen van huidveroudering, wat kan je er tegen doen en het effect van skinbooster behandelingen.Wat is UV straling

De zon straalt verschillende types ultraviolet uit, waarbij voornamelijk UVA en UVB. Beide types spelen een grote rol in huidveroudering. 

 

UVA straling straalt tot diep in de huid, helemaal tot de middelste huidlaag (de dermis). Deze straling kan ernstige huidschade veroorzaken en bijdragen aan het afbreken van collageen en elastine. De stoffen ervoor zorgen dat de huid elastisch en gehydrateerd blijft. Het verlies van deze stoffen zorgt voor rimpels, verslapping van de huid en algeheel verlies van het reparerend vermogen.

 

UVB straling zorgt voornamelijk voor verbranding van de huid en heeft dus voornamelijk effect op de buitenste huidlaag. Alhoewel UVB straling minder diep de huid penetreert zijn deze meer intens en kunnen deze DNA schade veroorzaken, wat kan leiden tot huidveroudering en zelfs kanker.

 

Wat te doen tegen huidveroudering?

 

Voor een gezonde huid komt het erop neer dat je blootstelling van de huid aan de zon zo veel mogelijk moet voorkomen. Dit kan op verschillende manieren zoals goed insmeren, beschermende kleren dragen, schaduw opzoeken en zelfs voeding met veel antioxidanten. Mocht je dan nog steeds last hebben van huidveroudering dan zijn er reparatieve behandelingen mogelijk in de vorm van een skinbooster. Dit is een cosmetische behandeling waarbij vloeibaar hyaluronzuur in de huid wordt geïnjecteerd. Dit hyaluronzuur stimuleert de huid tot het aanmaken van collageen en elastine waardoor de huid weer strakker en gehydrateerd zal zijn. Je vindt dit soort behandelingen in een cosmetische kliniek.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.