STUDENTJOB BLOG

 

Kledingbibliotheek LENA

 

Fotografe Carolien Baudoin

Vorige week kon je op ons blog lezen over de ‘buy nothing new maand’. Om jou te helpen in oktober geld te besparen zetten we een aantal leuke initiatieven in de schijnwerpers. Met deze week: LENA the fashion library in Amsterdam. Ja, je hoort het goed, een kledingbibliotheek! Maar hoe werkt dat precies?

Bij deze kledingbibliotheek heb je toegang tot de mooiste vintage, collecties van opkomende ontwerpers, duurzame labels en tot de door jou ingebrachte kleding, die je voor een vast bedrag per maand oneindig kunt wisselen. Wanneer en zo vaak je maar wilt. Al dit moois is niet alleen te koop, maar ook te leen! Dat is dus altijd iets nieuws in je kast én het draagt bij aan een betere wereld.

Hoe werkt het?

Je kunt verschillende abonnementen afsluiten of een strippenkaart kopen. Handig als je zo af en toe een leuke outfit voor een feestje zoekt. De strippenkaart is ook een leuke cadeautip! Je krijgt dan 500 punten, die je over twintig keer kunt verdelen. Bij een abonnement mag je zelf weten hoe je de punten verdeelt. Kies je voor het ‘abonnement laag’? Dan kun je bijvoorbeeld twee items van 50 punten kiezen of vier items van 25 punten.

Met een abonnement of strippenkaart koop je dus geen nieuwe kleding, maar je draagt de kleding net zo lang tot je erop uitgekeken bent. Ben je helemaal verliefd geworden op een item? Dan kun je het na een maand met 10 procent korting kopen of na twee maanden met 20 procent. 

 

 

LENA

Winterjas voor een prikkie

Met de kledingbibliotheek zie je er niet alleen goed uit, het is ook nog eens een stuk goedkoper. Zo kun je voor € 19,95 per maand al een winterjas van € 300 euro dragen! Op die manier heb je voor een diploma-uitreiking of sollicitatie altijd de perfecte outfit, en hoef je geen nieuwe jurk te kopen die na één keer dragen voor eeuwig in je kast blijft hangen.

Alleen eerlijke kleding

Mooie kleding verdient een tweede leven, daarom kun je bij LENA ook kleding inbrengen. Op deze manier zorg je ervoor dat er geen nieuwe kleding geproduceerd hoeft te worden, en draag je bij aan een beter milieu! De productie van kleding is namelijk helaas nog niet altijd duurzaam, daarom nemen ze bij LENA ook geen fast fashion aan. De meeste winkelketens willen zo snel en goedkoop mogelijk kleding produceren. LENA doet hier niet aan mee en biedt alleen tweedehandskleding aan of items van duurzame merken.

De ideale oplossing!

Kun je het tijdens de buy nothing new-maand echt niet meer volhouden om niets te kopen? Of heb je een speciale gelegenheid waarvoor je er schitterend uit wilt zien? Dan is het lenen van kleding zeker iets wat je een keer moet proberen!

 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.