STUDENTJOB BLOG

Bloggen

Dat je het als student niet altijd even breed hebt is algemeen bekend. Helemaal niks mis mee natuurlijk, want je investeert in de toekomst en hebt het er voor over om tijdelijk even krap bij kas te zitten. Maar is dat eigenlijk nog wel van deze tijd?

Door de wondere wereld van het internet is het tegenwoordig steeds eenvoudiger geworden om als student een leuk extra inkomen per maand te verdienen. Zo is het bijvoorbeeld Mascha van Beautygloss.nl gelukt om maandelijks 700.000 bezoekers naar haar blog te krijgen door enkel te bloggen over alles wat met beauty te maken heeft. Je kunt je wellicht voorstellen dat wanneer je zoveel bezoekers op je blog krijgt, jij je even niet meer druk hoeft te maken over geld. Maar ik hoor je denken: moet ik dan echt gaan bloggen over crèmepjes en schoonheidsproducten? Nee, absoluut niet!Heb jij een hobby of ben je ergens heel goed in en denk je dat er meer mensen geïnteresseerd zijn in jouw kennis of ervaring? Dan is het onderwerp voor je eigen blog eigenlijk al geboren. Daarnaast zul je merken dat het schrijven van een blogpost een stuk eenvoudiger gaat wanneer je er zelf graag over praat.

Maar hoe verdien ik hier dan geld mee?

Als student wil je natuurlijk zo snel en eenvoudig mogelijk een leuk extraatje per maand verdienen.

Je hebt geen geld om honderden producten in te kopen voor een eigen webshop, en hebt al helemaal geen tijd om producten in te pakken en te verzenden. En dit is waar affiliate marketing om de hoek komt kijken.Affiliate marketing wil zeggen dat jij producten of diensten gaat promoten voor iemand anders. Wanneer jij bezoekers door middel van je eigen unieke affiliate-link weet door te sturen naar de website van een producteigenaar, en die bezoeker vervolgens overgaat tot de aanschaf van het product, dan ontvang jij hiervoor een commissie. Je hoeft je dus niet bezig te houden met het verzenden en inpakken van pakketten. Het enige wat je dus hoeft te doen, is een manier vinden om bezoekers via jouw unieke affiliate-link door te sturen naar de website of webshop van iemand anders. Je kunt je link bijvoorbeeld plaatsen op een eigen blog, Marktplaats, Facebook of je maakt een unieke video en plaatst deze op YouTube. Wees creatief!

Hoeveel kan ik verdienen met een eigen blog?

De hoogte van de commissie is sterk afhankelijk van het product of de dienst die je gaat promoten. Voor een digitaal product, zoals een e-book of videotraining, ontvang je al gauw €35,- per sale. En voor het promoten van verzekeringen of abonnementen ontvang je al gauw tussen de €80,- en €120,- per sale. Een eigen blog beginnen, in combinatie met affiliate marketing, kan dus erg interessant zijn als student.Dit artikel is geschreven in samenwerking met Websitelatenmakenzwolle.nl.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.