STUDENTJOB BLOG

geld besparen

Geef je meer uit dan je kan uitgeven? Zit je soms krap bij kas en vraag je jezelf af hoe je de rekeningen nog moet betalen? Maak je geen zorgen! Met deze tips bespaar je geld en kom je altijd de maand door.

 

Maak je eigen eten klaar

Haal jij soms eten op het station of in de kantine op school? Niet meer doen! Eet zoveel mogelijk thuis. Lukt dat niet? Neem dan zelf eten mee. Niets mis met broodjes die je thuis hebt gesmeerd.

Koop je altijd kant-en-klare maaltijden, omdat je geen zin hebt om te koken? Laat die voortaan ook zitten. Ze kosten onnodig meer, terwijl pasta of rijst minder kost en zo klaar is. Kook net wat meer en zet het in de koelkast of vries het in. Op deze manier hoef je de volgende dag niet te koken. Je kunt het natuurlijk ook meenemen om mee te lunchen, als je geen zin hebt in je gesmeerde broodjes.

Aanbiedingen
Gooi je de reclamefolder normaal gesproken meteen weg? Bekijk ze volgende keer eens. Koop dingen zoals tandpasta en deodorant als ze in de aanbieding zijn. Kom je vaak in een bepaalde winkel? Vraag naar de klantenkaart. Met deze kaarten krijg je vaak exclusieve aanbiedingen en kortingen.

Je bespaart al een boel als je geen onnodige aankopen doet. Een stokje om je Oreo in melk te kunnen dippen zonder vieze vingers te krijgen, is dus geen must have. Bedenk bij alles bij wat je koopt of je het echt nodig hebt. Ga je het ook echt gebruiken? Zo dring je impulsaankopen terug.

Pinnen alstublieft
Het pinnen wordt steeds makkelijker gemaakt. Nu kun je zelfs ‘even snel’ contactloos betalen. Je houdt je pinpas tegen het pinapparaat en je hoeft niet eens je pincode in te toetsen. Lekker makkelijk, maar op deze manier geef je al snel meer geld uit. Je pinpas voelt een stuk minder ‘echt’ aan dan een briefje van 10 of 20. Laat je pinpas thuis en zorg ervoor dat je alleen contant geld in je portemonnee hebt. Contant geld is tastbaar en daardoor merk je het sneller als je veel geld uitgeeft.

Sparen door te besparen
Door de tips die zijn gegeven, kun je veel geld besparen. Wat doe je met het geld dat je hebt bespaard? Sparen natuurlijk! Ga na hoeveel je hebt bespaard en zet een deel van dat bedrag op je spaarrekening. In de eerste instantie lijkt het niet zoveel, maar naar verloop van tijd loopt het snel op. Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.