STUDENTJOB BLOG

treintips


Als student breng je heel wat uren door in het openbaar vervoer. Of je nu dagelijks vanuit je woonplaats naar college moet, of in het weekend met je vuile was teruggaat naar je ouders. Het hoeft helemaal niet vervelend te zijn, om eventjes weg te dromen op de cadans van de trein. Maar wat als je die uren kunt gebruiken om jezelf, als persoon en als professional, te verbeteren? Wij geven vijf tips om je reistijd efficiënter in te zetten!

Tip 1. Zoek een stiltecoupe op om te studeren
Gebruik een lange treinreis om opdrachten te maken of alvast te leren voor je tentamen. Scheelt je meteen veel werk voor thuis! Zoek een stiltecoupé op om je goed te concentreren, zodat je meer tijd hebt om ’s avonds te ontspannen.

Tip 2. Lees een boek dat bijdraagt aan je ontwikkeling

Lezen maakt je slimmer en gezonder! Bij het lezen van een boek ‘voed’ je je hersenen met informatie die jij leuk en interessant vindt. Ook niet onbelangrijk: door je in een goed boek te verliezen, kun je optimaal relaxen. Laat de roddelbladen daarom liggen en besteed je treintijd aan boeken die bijdragen aan je ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan een biografie van Nelson Mandela, een boek over psychologie of een wetenschappelijk tijdschrift, zoals ‘Technologist’, dat je overigens gewoon in de kiosk kunt vinden!

treintips

 

 

Tip 3. Zoek online naar een bijbaan

Studeren kost veel geld, het studentenleven nog meer. Een bijbaan komt heel goed van pas als aanvulling op je studielening. Bovendien doe je tegelijk werkervaring op. Vacatures zoeken en doorlezen is een prima tijdverdrijf voor in de trein, omdat dit makkelijk met je smartphone kan. Via de YoungCapital-app kun je een groot aanbod aan superleuke bijbanen doorzoeken die goed te combineren zijn met je studie. En als je ingeschreven bent, kun je gelijk solliciteren.Tip 4. Leer een vreemde taal

Altijd al een paar woorden Spaans, Italiaans of een andere taal willen leren? Met behulp van een taalgids of taalapp kom je een heel eind. Ook zijn er diverse audiocursussen te vinden. Om belangrijke woorden te onthouden, kun je gebruikmaken van online programma’s en apps als Duolingo, 50talen of Wrts. Je zult blij zijn met je opgedane kennis, zodra je op vakantie of op werkweek gaat.


Tip 5. Maak een to-dolijst

Heb je een drukke week voor de boeg? Gebruik dan je reis om overzicht te scheppen in alles wat je nog moet doen. Maak een to-dolijst om alles onder controle te krijgen. Prioriteer je actiepunten, hang er een dag of deadline aan en controleer je planning op haalbaarheid. Zo stap jij aan het eind van de rit met een goed en georganiseerd gevoel het perron op. Dat scheelt je een hoop stress!


Genoeg van het reizen? Ga op zoek naar een kamer!

Zorg ervoor dat je jouw tijd goed besteedt met dingen die je cv of kennis versterken, en vergooi niet al je reistijd aan Candy Crush. Heb je echt genoeg van reizen? Zoek dan online een kamer via de website Rooming. Via dit overzichtelijke en betrouwbare platform heb jij direct contact met de verhuurders, want je wilt natuurlijk wel weten wie je nieuwe huisbaas wordt. Zo zorg jij ervoor dat je in de nabije toekomst veel sneller op je bestemming bent!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.