STUDENTJOB BLOG

Informatie- en Communicatie Technologie, oftewel ICT, is een van de meest brede en innovatieve vakgebieden van over hele wereld. Maar wat kun je hier allemaal mee worden, en waarom zou je voor een ICT-baan moeten kiezen? Wij hebben de vijf belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet.

IT traineeship

Reden 1: Je kunt aan de slag op ieder niveau

Of je nu een mbo-, hbo- of wo-opleiding volgt, je kunt met ieder niveau in de ICT terecht. Denk bijvoorbeeld aan functies zoals beheer, ontwikkeling (van apps en games), of systeem- en netwerk engineering. Wil jij liever twee vakgebieden combineren? Dan kan! Zo kun je bijvoorbeeld de opleiding businessmanagement en ICT volgen, of kun je kiezen voor de opleiding medische informatica.

Reden 2: Je kunt overal aan de slag
Van programmeur bij een televisieprogramma tot digitaal rechercheur bij de politie: binnen de ICT zijn de mogelijkheden eindeloos. In veel gevallen is het lastig om werk te vinden, maar in de ICT liggen de banen voor het oprapen. Waarom? Ieder bedrijf heeft tegenwoordig wel een website, een app of gegevens die beheerd moeten worden. Dus of jouw hart nu bij een groot fashionmerk, of bij een televisiezender ligt: ICT’ers zijn onmisbaar! 

Reden 3: Je zult je nooit vervelen
In de ICT-wereld volgen de veranderingen elkaar in hoog tempo op. Programmeertalen, platforms en technieken blijven vernieuwen. Om je werk te kunnen blijven doen, moet je in feite wel blijven leren. Zo ben je verzekerd van een afwisselende baan, waar je nooit op uitgekeken zult zijn! 

IT traineeship1

Reden 4: Leren en werken tegelijk

Heb je geen afgeronde ICT-opleiding of beschik je over weinig werkervaring? Dan kun je door middel van een traineeship je carrière starten in de ICT. Als je in ieder geval een opleiding in een bètarichting hebt afgerond, (denk aan: wiskunde, natuurkunde, scheikunde, econometrie, technische bedrijfskunde e.d.) kom je al snel in aanmerking voor een traineeship! Je krijgt de mogelijkheid om te leren én te werken tegelijk, en wordt vanaf dag één betaald! Lees hier meer over de IT traineeships van YoungCapital.Reden 5: Goed startsalaris

Ook niet onbelangrijk is natuurlijk je salaris! We hebben goed nieuws: werknemers met een ict-functie hebben het financieel gezien goed voor elkaar. Het (gemiddelde) bruto startsalaris verschilt per opleidingsniveau, maar wisselt tussen de € 1.712,- voor mbo, € 2.250,- voor hbo en € 2.729,- voor wo (op basis van een fulltime contract). Vanuit daar kun je natuurlijk doorgroeien. Hoe meer ervaring jij hebt, hoe hoger salaris jij kunt verwachten!   

Laat de ICT’er in jou naar boven komen!
In de ICT maakt het niet uit op welk niveau jij een opleiding volgt of waar jij aan de slag wilt: de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarbij zul je blijven leren vanwege de vernieuwingen en vele specialisaties. Wil jij jouw technische vaardigheden en inzicht zo optimaal mogelijk ontwikkelen? Dan kun je deze branche zeker niet aan je voorbij laten gaan!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.