STUDENTJOB BLOG

Eindelijk, je hebt je stage afgerond en hoeft even niet meer fulltime aan het werk. Je rolt het studentenleven weer in, maar je bent wel je maandelijkse inkomen kwijt. Wat nu? Wees gerust, wij hebben vier tips om snel aan een nieuwe bijbaan te komen voor jou op een rij gezet! 

 

bijbaan

Begin op tijd!

Met jouw vers opgedane werkervaring heb je nog meer mogelijkheden in het kiezen van een nieuwe bijbaan. Zo heb je er weer een beroepsgroep bij waarop je kunt solliciteren en heb je kunnen ervaren hoe het is om in deze branche te werken. Wil je volgende maand niet platzak zijn, dan moet je snel weer aan de bak. Met de volgende tips bespaar je tijd (én geld) zodat jij straks weer snel aan de slag kunt! 

Tip 1: Je verveelmoment nuttig besteden
Stel je voor: je hebt even een momentje voor jezelf en nét de allerlaatste aflevering van je favoriete serie afgekeken. De vakantie is net begonnen en je hebt even geen huiswerk op de planning staan. En nu? Dit is een perfect moment om je laptop erbij te pakken en op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Voor een ruim aanbod in bijbanen kun je een kijkje nemen op Bijbanen.nl. Daarnaast kun je ons vacatureaanbod hier bekijken. 

Tip 2: Zet je kersverse werkervaring slim in
Je hebt net maandenlang gebikkeld als stagiair en mogen proeven van het werkende leven. Het kan niet anders dat je daar veel hebt geleerd én aan je competenties hebt kunnen werken. Heb je al bij je oude stageplaats nagevraagd of je daar aan de slag zou kunnen gaan? Voordelig voor jou én voor hen, aangezien je al bent ingewerkt en bekend bent met de organisatie.   

Door jouw opgedane werkervaring is de kans groot dat jij binnen dezelfde branche werkzaam kunt blijven. Natuurlijk helpt jouw ervaring ook bij het vinden van een bijbaan in het algemeen: hoe meer werkervaring, hoe beter!

bijbaan

Tip 3: Werk direct na je stage je cv bij

Heel belangrijk: houd je cv goed bij. Na elke nieuwe werkervaring die je opdoet, is het weer tijd om dit bij te werken. Grote kans dat je belangrijke mijlpalen en prestaties over een aantal maanden bent vergeten of minder goed kunt formuleren. Pak je stageverslag er even bij tijdens het bijwerken van je cv, zo zie je écht niets over het hoofd. Voor handige cv-tips kun je een kijkje nemen op Sollicitego.nl  

Heb je al een account op LinkedIn? Zo ja, werk deze dan direct bij! Nog niet? Maak dan snel een account aan, zodat je goed vindbaar bent voor werkgevers. 

Tip 4: Laat je aanbevelen!
Voor je toekomstige werkgever is het fijn om te weten hoe jij te werk gaat. Hoe kun je dit op voorhand al beter illustreren dan door een aanbeveling van een eerdere werkgever? Een goed idee dus om jouw stagebegeleider te vragen om een aanbevelingsbrief óf een aanbeveling op LinkedIn.   

Aan het werk!
Zo. Naast alles wat jij tijdens je stage hebt geleerd, kun je nu ook deze tips in je zak steken. Benut je tijd goed, begin op tijd en ga vooral op zoek naar een bijbaan die bij jou past!   

Succes!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.