STUDENTJOB BLOG

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij, en voor veel scholieren ook het maken van hun studiekeuze. Wie volgend jaar gaat studeren, moet vóór mei zijn keuze doorgeven. Studies die vaak over het hoofd worden gezien, zijn talenstudies, en daar willen wij graag verandering in brengen! In dit blog lees je waarom.

 

TaalStuderen

Talenstudies verliezen ieder jaar terrein. De komende jaren moeten enkele talen zelfs bij elkaar gevoegd worden om nog te kunnen blijven bestaan. Zonde, vinden wij! Het studeren van een taal heeft namelijk leuke voordelen. Benieuwd welke dat zijn?

Lees hieronder vier redenen waarom jij voor een talenstudie moet kiezen!

1. Je krijgt veel persoonlijke aandacht
Talenstudies zijn over het algemeen kleine studies, waardoor je in een kleine klas terecht zult komen. Dankzij de kleine klassen (denk aan een gemiddelde van twintig studenten) geven docenten studenten veel persoonlijke aandacht. Nog een voordeel van een kleine studie: hoe minder studenten afgestudeerd zijn in jouw studierichting, hoe groter de kans is op een baan later! 

2. Het valt goed te combineren
Ben jij veel aan het werk, maar wil je wel graag een studie volgen? Of ben je bezig met een andere studie, en wil jij graag een taal ernaast leren? Geen probleem, want bij veel talenstudies is het mogelijk om deze in deeltijd te volgen. Wie zijn opleiding in deeltijd volgt, hoeft in plaats van 60 studiepunten, maar 40 studiepunten per jaar te halen. Bovendien duurt je studie in plaats van 3 jaar ongeveer 4,5 jaar. Je houdt dus genoeg tijd over voor andere belangrijke bezigheden, zoals een bijbaan!

TaalStuderen1

3. Het biedt een toekomstperspectief
Weet je nog niet precies in welk beroep je later aan de slag wilt? Dan is een talenstudie voor jou een goede optie. Zo kun je naast beroepen als vertaler, tolk, leraar en journalist ook snel aan de slag in het bedrijfsleven. Veel bedrijven zoeken werknemers die naast Nederlands en Engels ook een andere vreemde taal beheersen. Met een talenstudie heb je dus al snel een streepje voor op de rest.   

4. Je krijgt een groot internationaal netwerk
Wanneer je een taal studeert, mag je in het tweede en derde jaar stage lopen of een minor volgen in het buitenland. Niet alleen ben je er dan lekker tussenuit, je krijgt gelijk de kans om de taal beter te leren beheersen én om je internationale netwerk uit te breiden. En dat komt altijd van pas. Na je studie kun je bij je oude stageplek aan de slag gaan óf vakantie vieren bij je oude studiegenoten!   

Er gaat een wereld voor je open!
Tijdens een studie Spaans, Arabisch of Scandinavisch ben je niet alleen bezig met taal. Je leert ook van alles over andere landen en culturen. Ben jij nieuwsgierig geworden? De komende tijd openen veel hogescholen en universiteiten hun deuren tijdens open dagen. Loop dan binnenkort een dagje mee bij een talenstudie en laat je inspireren!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.