STUDENTJOB BLOG


Wil jij graag bijverdienen en ervaring opdoen, maar heb jij nog geen diploma op zak? Er zijn genoeg bijbaantjes waarbij jij een paar uur in de week aan de slag kunt. Zo verdien je keiharde euro’s, maar heb jij ook nog genoeg tijd voor je huiswerk en vrienden. Wij geven je vijf tips!


1. Help een ander met jouw favoriete vak

Blink jij onwijs uit in wiskunde? Genoeg scholieren die dit een stuk moeilijker vinden en jouw hulp goed kunnen gebruiken. Door bijles te geven, verdien je wat bij, help je een ander voldoendes te halen en vul jij je cv mooi aan!

2. Ontwikkel jouw commerciële vaardigheden bij een plaatselijke winkel

Vooral op de drukke zaterdag hebben veel winkels binnen jouw woonplaats extra versterking nodig. De verkoopervaring die je bij een winkel opdoet, is erg handig als je later een commerciële baan wilt na je afstuderen. Bij veel bakkers, drogisterijen en kledingwinkels wordt er gezocht naar mensen van jouw leeftijd! 

bijbaan


3. Train de pupillen bij jouw sportvereniging
Zit jij al van jongs af aan op voetbal? Word dan trainer van de jonge pupillen bij jouw sportvereniging! Doordat het zo leuk is om te doen, merk je nauwelijks dat je aan het werk bent. Niet zo’n ster in voetballen? Veel andere sportverenigingen bieden dezelfde mogelijkheid. Of misschien kun jij wel aan de slag achter de bar in de kantine! 

bijbaan


4. Verdien een zakcentje als (honden- en katten)oppas

Ben jij een echte dierenvriend? Dan zal dit jouw droombaan zijn. Holidog zoekt momenteel petsitters. Je laat honden uit of houdt ze thuis gezelschap. En heel fijn: je kunt zelf je uren en tarieven indelen.5. Gun ouders een avondje uit

Maar ook als babysitter of oppas van kleine kinderen kun je makkelijk bijverdienen. Ouders zijn dolblij als ze dankzij jou met een gerust hart een avondje naar de bioscoop of uit eten kunnen. Bovendien liggen kinderen vaak het grootste deel van de dag of avond te slapen en kun jij aan je huiswerk zitten of tv kijken. Heb je nog geen studiekeuze voor na je examens kunnen maken? Ga dan een tijdje als au pair aan de slag in het buitenland! Zo verdien je bij en doe je veel ervaring op. Grote kans dat je bij thuiskomst wél weet wat je wilt!Check onze vacatures op ScholierenWerk.nl

Enthousiast geworden? Op ScholierenWerk.nl vind je veel uiteenlopende, maar vooral superleuke vacatures! Solliciteer, dan start jij het nieuwe jaar misschien wel met een leuke bijbaan!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.