STUDENTJOB BLOG

 

 

Je geen moment meer vervelen, je cv een boost geven én zelf kiezen in welke branche je wilt werken. Iets voor jou? Ga dan aan de slag als vrijwilliger! Vrijwilligers zijn te allen tijde hard nodig, waardoor er altijd een plek is waar jij aan de slag kunt. Help bedrijven en instellingen dus een handje in het nieuwe jaar, want ze kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Vrijwillig1"

Vijf redenen waarom je zou moeten kiezen voor vrijwilligerswerk: 

Reden 1: je helpt de ander een handje
Vrijwilligers zijn de steunpilaren van veel liefdadigheidsorganisaties. Dankzij hun inzet kunnen veel organisaties blijven bestaan en mensen hulp bieden die dit hard nodig hebben. Zet je nieuwe voornemens dus direct om in daden en geef je op als vrijwilliger. Niet alleen de instelling of het bedrijf zelf zal je hulp enorm waarderen, maar vooral ook de mensen die je hiermee helpt. Of je nu drie uur of vijftien uur per week als vrijwilliger aan de slag gaat, ieder uurtje extra hulp is welkom! 

Reden 2: je benut je talenten
Door aan de slag te gaan als vrijwilliger, doe je niet alleen iets voor een ander, maar ook voor jezelf. Je kunt tijdens vrijwilligerswerk werkervaring opdoen en je bestaande kennis en vaardigheden verder ontwikkelen, zodat je daar een echte expert in wordt. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist iets totaal anders te doen dan jouw dagelijkse bezigheden, studie of bijbaan. Zo kun je jouw nieuwe talenten ontdekken!

Vrijwillig2

Reden 3: je geeft je cv een boost!
Tegenwoordig vragen werkgevers om kandidaten met veel werkervaring, zowel relevante als irrelevante. Wanneer jij vrijwilligerswerk kunt toevoegen aan je cv, heb je al een streepje voor op de rest. Het geeft aan dat je misschien ervaring hebt in meerdere vakgebieden, een harde werker bent en graag klaarstaat voor een ander. Allemaal eigenschappen die iedere werkgever zoekt in een toekomstige medewerker.   

Reden 4: je breidt je netwerk uit
Met vrijwilligerswerk kun je niet alleen je sociale netwerk uitbreiden, maar natuurlijk ook je professionele netwerk. Grote kans dat je op de werkvloer met andere professionals werkt, die jou weer in contact kunnen brengen met andere personen en bedrijven. Wie weet of daar een vaste betaalde baan uit voortkomt!

Reden 5: je verveelt je geen moment
Ook niet onbelangrijk: voor wie niet houdt van stilzitten en graag zijn tijd nuttig besteedt, is vrijwilligerswerk een uitkomst. Vul jouw vrije uren met vrijwilligerswerk, en je verveelt je geen moment! 

Geef je op!
Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd waar je als vrijwilliger aan de slag kunt gaan? Neem dan een kijkje op Vrijwilligerswerk.nl of op YoungCapital.nl om de verschillende mogelijkheden in te zien.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.