STUDENTJOB BLOG

Heb je een nieuwe studentenkamer, of is jouw kamer toe aan een make-over? Dan wil je natuurlijk een stijlvolle en creatieve inrichting. Laat je budget dit niet toe als arme student? Do it yourself! Met wat tips van interieuradviseur Delilah Jansen kun jij zo aan de slag.

Het is voor veel studenten een een-tweetje: spullen voor je studentenkamer nodig? Op naar IKEA! Leuk natuurlijk, maar daardoor is geen studentenkamer meer echt uniek. En nieuwe meubels zijn hartstikke duur.

Laat je inspireren

“Voor inspiratie kun je overal terecht”, vertelt Jansen. “Veel mensen zien alleen een studentenkamer en vragen zich af hoe ze die kleine ruimte moeten ‘vullen’. Terwijl je het ook positief kunt zien: hoe ga ik deze ruimte zo praktisch mogelijk inrichten, met de juiste kleuren en meubels?”

Kamer inrichten

The ceiling is the limit

Heb je een kleine kamer? No problemo, ook deze kun je creatief inrichten! Jansen denkt graag met je mee. “Is je plafond hoog? Gebruik dan hoge, smalle kasten. Of neem bijvoorbeeld een hoogslaper, zodat je goed gebruikmaakt van de hoogte en efficiënt met je ruimte omgaat. Is je plafond niet zo hoog? Berg dan je spullen zo onzichtbaar mogelijk op.”

Hoe doe je dat dan? Jansen: “Koop tweedehands spullen die mooi, maar vooral handig en praktisch zijn. Kijk bijvoorbeeld op Marktplaats voor een slaapbank. Dan hoef je niet een bank én een bed te kopen. En in sommige slaapbanken kun je ook spullen bewaren.”

Tweede kans

Gooi versleten houten meubels niet zomaar weg. Je kunt er namelijk nog van alles mee, legt Jansen uit: “Ga op zoek naar een tweedehands houten plank of kastje. Even schuren en een likje verf erover en hij is weer als nieuw! Houten planken kun je ophangen, zodat ze weinig ruimte kosten, maar toch een leuke plek zijn om spulletjes op te zetten.”

Stay on budget

Sommige interieurwinkels, die stoffen en behang verkopen, houden halve rollen behang of lappen stof over. Als je hiernaar vraagt, kun je die materialen soms voor een leuk prijsje overkopen. Echte geluksvogels krijgen ze zelfs gratis! Perfect om je kast mee te pimpen of om kussens van te maken.

Quick tips

Wil je meer tips? We hebben er nog een paar voor je verzameld:

  1. Maak je eigen poef. Verzamel een stapel oude tijdschriften, twee oude riemen, een klein kussen en een kleine plank. De poef kun je ook gebruiken als een (bijzet)tafeltje of een voetenbankje;

  2. Gebruik een kledingrek en opbergbakken voor je kleding en schoenen in plaats van een kast. Dat scheelt ruimte! Met een paar houten planken kun je je eigen kledingrek en opbergbakken in elkaar timmeren;

  3. Gebruik kleurrijke washi tape. Ben jij dol op foto’s, maar wil je geen fotolijstjes kopen? Plak je foto’s rondom jouw creatieve washitapefiguren.

Ready to go? Gebruik de tips en ga aan de slag!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.