STUDENTJOB BLOG

Ben je van plan om een (half) jaar te werken voordat je gaat reizen? Of ben je al afgestudeerd, maar lukt het niet om een baan te krijgen die aansluit bij je opleiding? Gebruik dan een (bij)baan als opstapje naar je droombaan. Welke banen zijn hiervoor geschikt en waarom?

 

deze bijbanen kunnen je helpen die droombaan te krijgen

1. Callcentermedewerker
In vrijwel elke baan is het belangrijk dat je communicatief sterk bent. Want wie zit er te wachten op een collega met wie nauwelijks te praten valt? Niemand, want het is niet alleen heel ongezellig, maar ook lastig samenwerken met zo’n collega.

Als callcentermedewerker train je jouw communicatieve vaardigheden. Oefening baart kunst, dus je spreekt steeds soepeler. Daarnaast ontwikkel je je luisterskills en bij sommige centers kun je zelfs je verkooptalent ontwikkelen!

2. Directiesecretaresse
Wat jij leert van een baan als directiesecretaresse? Je traint je social skills door om te gaan met allerlei collega’s; van het management tot en met de kantinemedewerker. Ook krijg je inzicht in hoe het eraan toegaat binnen een bedrijf. Alle collega’s die je leert kennen, zijn waardevolle connecties. Misschien scoor je via een van hen wel die baan waar je écht naar op zoek bent!

Omdat je meerdere dingen tegelijk doet als directiesecretaresse, leer je multitasken. Wil je jouw directiesecretaresseskills naar een hoger level tillen? Volg dan een opleiding tot directiesecretaresse en studeer jezelf naar een diploma. Zo combineer je werkervaring met een ‘papiertje’. Dit is precies de combinatie waar de werkgevers van je droombaan naar zoeken.

3. Verkoopmedewerker
Wil je een carrière in de commerciële sector? Dan is het slim om zo snel mogelijk werkervaring op te doen bij een commercieel bedrijf. Bijvoorbeeld als verkoopmedewerker in een winkel. Je leert hoe je met klanten omgaat en producten verkoopt. Ook doe je enorm veel productkennis op de werkvloer op, die je in een latere baan kunt gebruiken. Misschien kun je van lokale verkoopmedewerker wel doorgroeien naar een uitdagende baan op het hoofdkantoor!

Bij sommige bedrijven moet je als verkoopmedewerker vastgestelde targets halen, of krijg je een bonus voor goede prestaties. Vind je het spannend om de druk te voelen van een target? Dan ben je zeker niet de enige. Gelukkig gaat dit steeds makkelijker als je meer ervaring opdoet. Oefen dus alvast als verkoopmedewerker, zodat je later in je carrière gemakkelijk je hoofd koel houdt als je targets moet halen.

deze bijbanen kunnen je helpen die droombaan te krijgen

 

4. Administratief medewerker
Ben jij een cijfermeester? En wil je bijvoorbeeld, na je studie, accountant worden? Dan is een baan als administratief medewerker het perfecte opstapje. Je doet ervaring op met boekhoudprogramma’s, je ontwikkelt je rekentalent en doet waardevolle connecties op in een professionele werkomgeving.

Ken jij de weg binnen Microsoft Excel? Ontwikkel jezelf als administratief medewerker dan tot Excel-expert. Bij sommige werkgevers kun je zelfs certificaten halen. Door die op je cv te zetten, overtuig jij de recruiter ervan dat jij dé kandidaat bent voor de baan als accountant.

Gebruik voorbeelden
Werkervaring is de perfecte aanvulling op je diploma. Heeft je cv indruk gemaakt en ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Ook daarin kan de ervaring van een ‘opstapbaan’ je helpen. Als je bijvoorbeeld als verkoopmedewerker dagelijks klanten overtuigde om een product te kopen, gebruik je dit als voorbeeld tijdens je sollicitatiegesprek. Good luck!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.