Bijbaan

De studenten bijbaan van je leven

Een bijbaan is super handig: lekker cashen terwijl je een opleiding volgt. Bijbaantjes zijn prima te combineren met een studie, omdat de diensten vaak in de avond of in het weekend zijn. Dit geldt zeker voor een bijbaan in de horeca, als oppasser of wanneer je bijles geeft aan scholieren of medestudenten. StudentJob heeft studenten bijbanen in allerlei soorten en maten, dus er zit ongetwijfeld iets voor je tussen. Met jouw verdiende moneys op de bank geef je vervolgens hét huisfeestje van het jaar, koop je die droomjas of neem je je crush eindelijk mee op date. 

Filter op categorie

Alle Bijbaan posts

De voordelen van een bijbaan

Jouw bijbaan levert je niet alleen moneys op, maar ook werkervaring en een introductie in het werkveld. Zoek een bijbaan in de richting van je studie en ontwikkel belangrijke competenties voor op je cv. Ook voor junior functies wordt er vaak al om ervaring gevraagd, dus alles wat je kunt meepakken tijdens je studie geeft jou een streepje voor. Bijbaantjes in andere richtingen zijn overigens ook super leerzaam. Waar je ook werkt, je ontwikkelt sowieso algemene vaardigheden voor op de werkvloer: klantcontact, handelen tijdens stressvolle situaties, samenwerken, organiseren en met een beetje mazzel jezelf staande houden tijdens een (te) gezellige vrijdagmiddagborrel. Bedenk welke vaardigheden jij wilt ontwikkelen en ga op zoek naar een goed betaalde bijbaan bij jou in de buurt. Welke bijbaan je ook hebt, collega’s krijg je er gratis bij. Al kun je ze soms misschien achter het behang plakken, leuke collega’s maken jouw bijbaan compleet. They’ve got your back als je een keer ziek bent en slepen je door de avonddienst heen. En bovendien: wie weet welke interessante contacten jij tijdens je bijbaantje opdoet voor je carrière. 

Op zoek naar een goed betaalde bijbaan 

Studeren is duur. Naast collegegeld, boeken, je huur en je studiereis komen de kosten voor je sociale leven er nog bovenop. De tikkies vliegen je om de oren. Als je denkt dat je met een bijbaan altijd slechts het minimumloon verdient, dan heb je het mis. Waar je ook woont, er is altijd wel een goed verdiende bijbaan te vinden bij jou in de buurt. Wist je bijvoorbeeld dat callcenter medewerker bekend staat als de best verdiende bijbaan? Of wat dacht je van administratief medewerker? Er zijn goed betaalde banen voor naast je studie in allerlei verschillende sectoren te vinden. Dus check zeker de vacatures voor een studenten bijbaan als je lekker wilt cashen zonder te veel uren te maken. 

Houd je energie op peil 

Studeren is niet alleen duur, maar ook druk. De ene deadline na de andere, vroeg opstaan voor college en die helse tentamens niet te vergeten. Voor het eerst op kamers, veel nieuwe mensen en de druk om goed te presteren. Een bijbaan biedt veel voordelen, maar pas op dat je niet té veel werkt naast je studie. Je kunt de best verdiende bijbaan van het land hebben, maar als je geen tijd hebt om de moneys uit te geven heb je er niet zoveel aan. Veel jongeren ervaren stress en burn-out klachten, dus neem ook de tijd om uit te rusten en leuke dingen te doen. Een goede balans is goud waard en zorgt ervoor dat jouw energielevel op peil blijft. Ga dus voor die fantastische bijbaan, maar take it easy