Studentenleven

Studentenleven

Wie denkt dat het studentenleven ophoudt bij studieboeken, collegezalen en tentamens, heeft het mis. Het échte student-zijn wordt net zo goed bepaald door de dingen daaromheen. Je hebt vast wel eens een volwassene horen praten over die ‘vijf gouden jaren uit zijn/haar leven’. De studententijd is niet voor niks iets dat mensen vaak de rest van hun leven bij zich dragen als een mooie herinnering. Ze denken terug aan hun studentenvereniging, de feestjes, de late uurtjes, de brakke ochtenden, de studiereizen en ga zo maar door. Leven als een student is veel meer dan studie en studeren alleen. En dat is ook de reden dat we hier op StudentJob in verschillende blogs aandacht besteden aan dit onderwerp en je graag vertellen waarom het zo leuk is om student te zijn. Check ze hieronder en ontdek hoe je nog meer uit je studententijd kunt halen. 

Filter op categorie

Alle Studentenleven posts

Vind dé studentenvereniging voor jou 

Wil jij je studentenleven naar een hoger plan tillen? Dan is een studentenvereniging echt iets voor jou. Wat is nou een betere plek om mensen te leren kennen als je de collegezaal hebt verlaten? En het leuke is dat er studentenverenigingen zijn in alle soorten en maten. Praat jij het liefst met een gooische ‘r’, dan zijn de corporale studentenverenigingen iets voor jou. Je vindt ze door het hele land, van Groningen tot Utrecht en Leiden: overal kun je deze verenigingen met een oude traditie vinden. Heb je toch liever een studentenvereniging waar je geen ontgroening voor hoeft te doen? En ben je een echte sporter? Check dan eens de verschillende studentensportverenigingen. Ook deze zijn er in overvloed en heel populair onder veel studenten. Zo zijn de roeiverenigingen erg geliefd, maar ook studenten hockey, voetbal, tennis en zelfs zwerkbal behoort tot de mogelijkheden. Dus wil jij lekker bewegen combineren met een biertje op zijn tijd? Dan is dit zeker een goede optie. Soms hoef je echter helemaal niet ver van huis te zoeken, want de meeste studies hebben ook hun eigen studievereniging. Zo kun je lid worden van een vereniging die aansluit bij jouw interessegebied. En dat maakt het meestal niet minder gezellig. De meeste studieverenigingen organiseren vele feesten en de meest fantastische reizen. Zo zie je dat er voor ieder wat wils is en je meerdere mogelijkheden hebt om veel mensen te leren kennen tijdens je studentenleven

Van alles te doen voor studenten 

Naast je studie en het studeren heeft de stad waar je studeert meestal ook heel veel te bieden. Aanbod dat speciaal gericht is op studenten en je studentenleven een boost geeft. Zo hebben de meeste studentensteden meerdere kroegen die speciaal bedoeld zijn voor studenten en waar tot in de late uurtjes gefeest kan worden. Vaak ook nog eens met de nodige voordelen, zoals een biertje dik onder de standaardprijs. Maar er is meer: zo kun je in studentensteden bij veel restaurants een studentenhap krijgen. Dat is een goede maaltijd voor een studentenprijs. Houd goed in de gaten bij welke restaurants je moet zijn en op welke dag, dan kun je weer euro’s sparen voor goudgele rakkers. Maaltijden zijn overigens niet het enige dat horecagelegenheden je te bieden hebben. Wil jij een leuk date-diner organiseren met een groep studenten? Veel tenten hebben de ruimte hiervoor en bieden deals aan die een luxe driegangendiner spotgoedkoop maken. Zo zie dat je op verschillende manieren alles uit je studentenleven kunt halen. Dus, waar wacht je nog op?