STUDENTJOB BLOG

In een steeds meer verbonden wereld waarin bedrijven steeds vaker internationaal uitbreiden, wordt het belang van het leren van een tweede of misschien zelfs een derde taal steeds belangrijker. Hier zijn slechts een paar redenen waarom je vandaag nog de eerste stap moet nemen naar het leren van een nieuwe taal

Goede toevoeging aan je cv

Spreek jij vloeiend een tweede taal, dan is dat iets dat jou onderscheidt van andere kandidaten. Het laat zien dat je toewijding toont om nieuwe dingen te leren, door te zetten en uitdagingen aan te gaan. Deze vaardigheden zijn heel gewild in de huidige arbeidsmarkt. Verder kan een vreemde taal ook aanvulling geven aan een cv waar ervaring wellicht ontbreekt.

Een wereld vol mogelijkheden

Door het leren van een extra taal gaan er nieuwe deuren voor je open. Als je bijvoorbeeld besluit om te gaan werken of studeren in het buitenland, dan kan het beheersen van een vreemde taal zeker een belangrijke factor zijn in het beslissingsproces.

Verder zullen werkgevers van een internationaal bedrijf het zeer op prijs stellen als je taalvaardig sterk bent. Voor zo’n bedrijf ben je dan een aanwinst omdat je kan communiceren met andere werknemers en klanten die internationaal actief zijn.

Wereldbol

Leer over verschillende culturen

Door het leren van een vreemde taal kom je al snel in contact met een andere cultuur en de normen en waarden van dat land. Dit geeft je de mogelijkheid om van anderen te leren en meer bewust te worden van hoe zij leven en met elkaar omgaan in de samenleving.

Makkelijker op reis

Sommige mensen komen tijden hun reizen bijna niet in contact met de lokale bevolking. Dit is niet omdat ze het niet willen, maar meer vanwege de taalbarrière waardoor elkaar begrijpen zeer lastig wordt. Het leren van de taal van het land dat je gaat bezoeken geeft je de gelegenheid om nieuwe ervaringen op te doen en maakt reizen een stuk leuker.

Nieuwe contacten

Een taal verbindt mensen met elkaar, daarom is het eigenlijk vanzelfsprekend dat door een nieuwe taal te leren je in contact komt met mensen die je anders misschien nooit had ontmoet. Zo kan je mensen ontmoeten die vrienden worden voor het leven van over de hele wereld.

Daarnaast helpt de nieuwe taal met het netwerken over de hele wereld. Het creëren van connecties kan zeer nuttig zijn voor je carrière. Een platform waarmee je deze contacten kan onderhouden is LinkedIn.

Haal het beste uit jezelf

Studies hebben aangetoond dat het leren van een nieuw taal daadwerkelijk de grootte van je hersens beïnvloedt. Als je een nieuwe taal aan het leren bent dan ben je constant aan het oefenen en trainen, wat ervoor zorgt dat je hersens fit en actief zijn. Tegelijkertijd zul je ook beter worden in het oplossen van problemen. Een win-win situatie!

Als je eenmaal een tweede taal hebt aangeleerd dan is het in de toekomst een stuk makkelijker om er nog een taal bij te leren!

Daag jezelf uit

Het leren van een nieuwe taal zie je misschien als een enorme uitdaging, maar als je doorzet en ervoor gaat dan ben je daar zeker toe instaat. Het spreken van een andere taal geeft veel voldoening en zal je zelfvertrouwen natuurlijk ook verbeteren.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met leren op ESL – Taalreizen. Dit bedrijf biedt je aan om een taal te studeren in het buitenland in meer dan 250 bestemmingen verspreid over vijf continenten.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.