STUDENTJOB BLOG

Ben je van plan binnenkort voor een bepaalde tijd naar het buitenland te verhuizen, good for you! Een aantal maanden in het buitenland doorbrengen is niet alleen heel erg leerzaam, het is ook erg leuk. Je komt in contact met nieuwe mensen, een andere cultuur en een hele andere manier van leven. Voordat je daadwerkelijk het avontuur aangaat, is het belang dat je het een en ander regelt. Eén van de belangrijkste zaken is het vinden van onderdak. Je wil natuurlijk niet arriveren in een onbekende omgeving om vervolgens nog op zoek te moeten gaan naar een kamer.

huiskamer

 

Wees er vroeg bij! 
Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het zoeken naar een kamer. Hiermee voorkom je het hebben van stress, ben je waarschijnlijk goedkoper uit én verminder je het risico dat je niet op tijd een kamer kan vinden. Denk goed na over de stad waar je graag naartoe zou willen gaan, zodra je hier zeker van bent kun je beginnen met zoeken. Het is dan ook zeker niet overdreven om meer dan drie maanden van tevoren aan de slag te gaan. Het is namelijk zo dat op het moment dat het nieuwe semester in september begint, studenten beginnen met het zoeken naar kamers in de maanden juli en augustus. Het is in deze maanden dan ook lastiger om snel aan een woning te komen, aangezien veel studenten op zoek zijn. Begin daarom net iets eerder om gemakkelijker een goedkopere woning te vinden!

Praat met studenten uit een ander jaar 
Er zijn heel veel studenten in een ander jaar die al eerder naar het buitenland zijn gegaan! Zij weten precies hoe ze het zelf hebben aangepakt en wat ze anders hadden kunnen doen. Zij hebben dan ook zeker tips waar je iets aan kan hebben. Daarnaast hebben ze niet alleen kennis vanuit hun eigen ervaring, maar tevens vanuit de ervaringen van vrienden. Om erachter te komen welke studenten in de afgelopen jaren naar het buitenland zijn gegaan, kan je contact opnemen met een leraar. Vaak weten zij welke studenten eerder naar het buitenland zijn gegaan. Je kan tevens naar een specifieke stad vragen, mocht je deze keuze al gemaakt hebben.

Wat biedt de universiteit aan? 
Op het moment dat je op uitwisseling gaat en weet aan welke universiteit je graag zou willen studeren, is het een optie om te kijken wat de universiteit zelf aanbiedt qua kamers. Vaak hebben universiteiten zelf kamers in bezit op de campus. Soms is het zelfs verplicht om op de campus te wonen. Echter, een universiteit kan vrijwel nooit alle inkomende studenten een kamer aanbieden aangezien er niet genoeg kamers zijn. Toch kan het geen kwaad om te kijken of je in aanmerking komt voor een kamer.

Maak gebruik van je netwerk! 
Houd je ogen open! Wellicht heb je vrienden of kennissen die contacten hebben in de stad waar je graag naartoe zou willen gaan. Je kan ook mensen vinden via Facebook. Ga op zoek naar Facebook groepen gerelateerd aan het vinden van een kamer in een bepaalde stad en laat een berichtje achter! Denk vooral niet te moeilijk en kijk in je nabije omgeving of je meer informatie kan verzamelen.

Vind een woning online 
Mocht je universiteit geen kamer voor je hebben en heb je niemand in vriendenkring om je te helpen, maak je vooral geen zorgen! Er zijn genoeg online opties om een kamer te vinden. Zo vind je via HousingAnywhere.com heel gemakkelijk en veilig een kamer! Je kan daarnaast je eigen kamer verhuren, waardoor je geen dubbele huur hoeft te betalen, je kamer wordt onderhouden én je niet op zoek hoeft naar een andere kamer als je terug komt!

Al met al is zijn er genoeg opties om op tijd een woning te vinden. Begin op tijd, denk niet te moeilijk en maak je vooral geen zorgen. Met deze tips kan je zorgeloos je avontuur in het buitenland tegemoet gaan!Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.