STUDENTJOB BLOG

Je studententijd is over het algemeen nou niet echt de periode waarin je lekker kan cashen. Sterker nog, vaak staat besparen juist centraal om een beetje rond te kunnen komen. Vliegt het geld er bij jou doorheen of je wil je geld opzij leggen voor bijvoorbeeld een mooie reis? Lees dan zeker even verder voor een aantal handige bespaartips.

Sta vol achter je beslissing
It's all about the mindset. Ten eerste is het belangrijk dat je zelf écht wil gaan besparen. Op deze manier doe je namelijk ook veel minder snel impulsaankopen. Sta je op het punt om – alweer – met een zwart shirtje naar de kassa te lopen? Denk dan eerst nog eens goed: heb ik dit echt nodig?

Besparen in de supermarkt
Een van de grootste kostenposten zijn waarschijnlijk je boodschappen. Hier valt ook zeker op te besparen. Beperk bijvoorbeeld de kans op extra aankopen door je maaltijden vooruit te plannen en deze één keer per week te kopen met een boodschappenlijstje. Het boodschappen doen gaat zo ook nog eens een stuk makkelijker en sneller. Je bent in de supermarkt immers geen tijd meer kwijt aan bedenken wat je die avond gaat eten. Verder is het letten op aanbiedingen top, maar laat je niet verleiden door speciale acties voor artikelen die je niet nodig hebt. Door boodschappen te doen met een volle maag voorkom je daarnaast dat er te veel snacks in je mandje belanden.

Deel kosten
’s Avonds alleen eten is niet alleen ongezellig, maar ook duur. Eet daarom samen met je huisgenoten of vrienden en deel zo de kosten. Een zak sla maak je in je eentje vaak niet op voordat het bederft en aangezien grootverpakkingen een stuk voordeliger zijn, is het ideaal om dit gezamenlijk te gebruiken. Heb je een Netflix account? Wat dacht je ervan om deze de delen? Je kan namelijk meerdere gebruikers aan een account toevoegen. Zo houd je ook weer een paar euro extra over per maand.

Maak gebruik van je studentenstatus
Het is je vast bekend dat je bij bioscopen en musea vaak studentenkorting krijgt. Super tof natuurlijk, maar je kunt op veel meer plekken profiteren van je status als student. Je doet dit bijvoorbeeld met de ISIC kaart. Deze kaart is de enige wereldwijd geaccepteerde studenten-identiteitskaart en je krijgt er toegang mee tot meer dan 42.000 – voornamelijk exclusieve – kortingen. Vrijwel overal ter wereld zijn ISIC kortingen actief, dus ga je op vakantie of een studieperiode in het buitenland volgen? Neem de kaart dan mee en bespaar ook daar. De aanschaf van de kaart kost je weliswaar €12, maar dit heb je zo weer terugverdiend met alle kortingen waarvan je gebruik kunt maken.

Goedkope avondjes
Avondjes uit zijn natuurlijk hartstikke gezellig, maar niet bepaald goed voor je bankrekening. Probeer dit daarom te beperken. Huisavondjes met vrienden zijn bijvoorbeeld een goed en leuk alternatief. Toch een avondje naar de kroeg of lekker dansen in een club? Pin dan van tevoren een bedrag en laat je pinpas thuis. Je voorkomt hiermee dat je – na al wat drankjes op te hebben – te veel geld uitgeeft aan rondjes aan je vrienden.

 

uitgaan en stappen

 

Vlucht boeken? Neem een studententicket
Wil je een mooie vakantie boeken? Doe dit dan met een studententicket. Deze tickets zijn vaak goedkoper dan normale tickets en zijn ook nog eens super flexibel. Zo kun je er 12 maanden mee reizen en goedkoop je ticket wijzigen, mochten je plannen tussentijds veranderen. Je boekt studententickets bij KILROY.

Er zijn genoeg makkelijke opties om geld te besparen, nu is het alleen nog zaak om het vol te houden. Houd je doel voor ogen en het gaat vast helemaal goedkomen. Succes!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.