STUDENTJOB BLOG

Helaas: de beruchte tentamens staan voor velen weer voor de deur. En hoe lang we het ook proberen uit te stellen, er komt een dag (vaak vlak voor het tentamen) dat we toch echt even in de boeken moeten duiken. Helaas gaat zo’n dag vaak anders dan van tevoren gepland. Je begint vol goede moed, bakje koffie erbij, laptop open. Maar dan…

Netflix stond nog open (verrassend), dan maar eerst even een aflevering van Friends kijken. Het zijn tenslotte maar 20 minuten en je hebt al zo lang moeten wachten voordat het op Netflix stond. Na vier afleveringen gaat dan toch eindelijk het boek even open, om vervolgens na een uur te besluiten dat jij je maar moeilijk kunt concentreren met al die troep om je heen. Er moet dus eerst opgeruimd worden, dan pas kan er goed geleerd worden!

Je moeder zal trots op je zijn, na jouw opruim- en schoonmaakwoede. Je kamer heeft er nog nooit zo netjes uitgezien. Zo, nu kun je eindelijk aan de slag! Geen afleiding meer van al die troepjes om je heen. Maar eerlijk is eerlijk, van al dat schoonmaken krijg je behoorlijk wat trek en laat er nou net niks (lekkers) in huis zijn. Even snel naar de winkel dan maar, om vervolgens met een zak M&M’s nog even één aflevering Friends te kijken.

Na die zak M&M’s besluit je dat het hoog tijd is om te leren. Maar na een half uur merk je dat het best lastig is om je te concentreren als je misselijk bent van al die chocola.. Misschien helpt het om even te gaan liggen? En ja, zo vliegt er nog  een uur voorbij. Na je dutje, sla je vol goede moed je boeken weer open. Maar al snel krijg je een schuldgevoel... Nee, niet alleen omdat de M&M’s op zijn, ook om het feit dat je al zo lang een abonnement bij de sportschool hebt, maar nooit gaat. Dat goede voornemen was na 2 januari al verleden tijd (net zo goed als het voornemen om meer te leren…). Misschien is vandaag dan een goed moment om even naar de sportschool te gaan? Waarschijnlijk voel je je daarna ook een stuk fitter om te gaan leren. Yes, let’s do this!

 

Eenmaal thuis moet je jezelf natuurlijk eerst even opfrissen, want hoe kun je leren als je naar zweet ruikt? Juist… Ook verdien je zeker weten een ontspan momentje, je hebt namelijk hard gesport! Inmiddels is het half 5 en gaan de boeken nogmaals open. Maar na anderhalf uur begint je maag een beetje te knorren. Etenstijd! En tijdens het eten moet je even de tijd nemen om je hersenen alle informatie te laten verwerken. Dat weet iedereen toch? Na het eten maar weer verder, eigenlijk leer je ‘s avonds sowieso beter.

Om half negen begint in het groepsgesprek met je studievrienden de herkenbare discussie: waar gaan we vanavond een drankje doen? Tja… na een hele dag geleerd te hebben, kun jij wel een drankje gebruiken natuurlijk!

 

Wil jij wat tips om gemotiveerd te worden en iets meer tijd te besteden aan je schoolwerk? check dan deze handige studietips. Misschien heb je er nog wat aan en ga je spontaan eindelijk eens beginnen aan die berg huiswerk ;).

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.