STUDENTJOB BLOG

Vond jij het de afgelopen dagen al koud? Be prepared want de komende dagen blijft de temperatuur dalen tot een gevoelstemperatuur van -17. Het schijnt zelfs zo koud te worden dat we extra maatregelen moeten nemen om onszelf te beschermen?! Hier wat tips om deze koude periode te overleven!

cold

1. Draag laagjes
Een dikke wollen trui klinkt aantrekkelijk in de winter, totdat je naast een loeiende verwarming zit. Laagjes zijn dé oplossing en zien er op het werk ook nog eens professioneler uit. Kies voor een vest over een blouse of trek onder je trui een shirt aan, zo ben je altijd voorbereid op elke situatie.

2. Ga naar buiten
Geloof het of niet maar tijdens de donkere winterperiode snakt jouw lichaam naar vitamine D, oftewel de zon. Maak in de pauze bijvoorbeeld een wandeling of ga op zoek naar een terrasje met heaters. Gezelschap en vitamine D zijn een boost voor je humeur!

3. Blijf sporten
Net zoals vitamine D heeft bewegen een positieve invloed op jouw humeur. Heel begrijpelijk dat jij s avonds geen zin hebt om de duisternis en de koud in te stappen. But don’t forget summer bodies are made in the winter!

4. Plan je zomervakantie
Niets is fijner dan wegdromen bij foto’s van mooie stranden, palmbomen, cocktails en most important: de zon. Vergeet het weer buiten en plan alvast jouw vakantie van deze zomer.

5. Geniet van warme drankjes
Warme chocolademelk is één van de beste manieren om jezelf blij te maken tijdens de winter. Maar ook thee en soep zijn uitermate geschikt om jou warm te krijgen. De warme drank zorgt ervoor dat de temperatuur in jouw lichaam hoger wordt, wat er weer voor zorgt dat er meer bloed naar de vingers en tenen loopt. Met een lekkere kop, op de bank, onder een deken Netflix kijken dus. Zo kom jij deze periode wel door.

6. Neem een massage
Heb jij het idee dat je het altijd koud hebt? Probeer eens een massage. Dit stimuleert de bloedsomloop en geeft je ook nog eens een ontspannen gevoel.

7. Blijf bereikbaar
Is het jou al opgevallen dat jouw telefoon veel sneller leeg gaat de laatste dagen? Eén van de boosdoeners die dit veroorzaakt is, jawel, de kou. Om toch bereikbaar te blijven deze periode kan je het beste je telefoon uitzetten op het moment dat je de kou ingaat en weer aanzetten in een warme omgeving. Voor de meesten is dit helaas geen optie omdat je dan niet 24/7 bereikbaar bent. Wil je niet zonder batterij komen te zitten? Neem dan een externe oplader mee. Verder kan je de instellingen van je telefoon aanpassen, zoals de helderheid, het GPS-gebruik en de energiebespaarmodus. Als laatste kan je jouw telefoon ook gewoon warm houden door hem op een goede plek te bewaren, zoals in je binnenzak.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.