STUDENTJOB BLOG

Als je dit leest, denk je vast: wat moet ik dan? Kingsland, Loveland van Oranje en Oranjebloesem.. Tja leuk, maar niet echt jouw ding. Natuurlijk kun je ook gewoon op de rommelmarkt gaan staan om wat bij te verdienen, maar dat wordt ‘m vaak ook niet. Dus bij deze, een aantal dingen om te doen op Koningsdag als je niet van festivals houdt!

1. Lekker werken

Met Koningsdag zullen vele collega’s vrij nemen, maar jij niet! Want dit is een perfecte dag om extra bij te verdienen, vaak zelfs 150 tot 200%! Veel kledingwinkels zullen gesloten zijn, maar supermarkten, restaurants en zorginstellingen zijn altijd wel geopend. Geef van tevoren aan dat je graag wil werken of ga (als je nog geen baantje hebt) opzoek naar een baan in een van deze sectoren

2. Ga naar een pretpark!

Groot voordeel van alle festivals en de vrijmarkten: Het is tijdens Koningsdag overwegend rustig op pretparken. Terwijl je vrienden zich waarschijnlijk opperbest zullen vermaken op een festival, ga jij gewoon lekker naar een Walibi of Duinrell. Met familie die je door alle schoolstress al een tijdje niet gezien hebt, bijvoorbeeld. Of misschien heb jij wel vrienden die net als jij niet van festivals houden, dan is één en één twee natuurlijk.

Achtbaan

3. Bezoek de vrijmarkt

Niet per se met de intentie dat je iets gaat kopen, nee, gewoon voor de gezellige sfeer. Wie weet vind je wel iets van grote waarde, kun je meteen je studie afbetalen. Als het lekker weer is zal je waarschijnlijk meer bekenden tegenkomen en eindig je misschien nog wel in de kroeg met een lekker biertje. Heerlijk, zo’n vrije dag!

4. Naar de film

Wat is er relaxter dan lekker onderuit hangen met een bak popcorn? Altijd goed en waarschijnlijk ook overwegend rustig: de bioscoop. Kun je eindelijk eens naar die film die je graag wilde zien maar geen tijd voor had. Of gewoon even lekker om alle Koningsdag drukte te ontvluchten. Check wel van tevoren of de bioscoop in jouw buurt geopend is! Tip: De Pathé bij de Amsterdam Arena is geopend op Koningsdag.

Popcorn eten bij de film

5. IKEA Time!

Niets leuker dan een middagje inspiratie opdoen bij IKEA, right? Kun je eindelijk eens je bijna-uit-elkaar-gevallen kast vervangen of rekjes kopen om al je boeken te ordenen. Super handig, want door deze vrije dag heb je genoeg tijd om jouw aankoop meteen in elkaar te zetten. Ook heel fijn om te weten: de IKEA is geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Je hebt dus ruim de tijd.

 

Dit artikel is geschreven door één van onze gastbloggers Noëlle van de Laar.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.