STUDENTJOB BLOG

Een eigen webshop beginnen is tegenwoordig een slimme manier om een groter publiek te bereiken. Doordat de consument steeds vaker online een aankoop doet, kan jij als ondernemer eigenlijk niet achterblijven. Het voordeel van een webshop is dat de kosten erg laag zijn. De efficiëntie van een online winkel is dus erg aantrekkelijk voor ondernemers. Lijkt het jou wat om jouw eigen webwinkel te beginnen? Volg dan de 6 stappen uit dit blog om jouw eigen webshop te maken.

Stap 1: Maak een plan voor jouw webshop

Wanneer je een webwinkel begint, moet je een goed ondernemingsplan hebben. Met een goed plan heb je een houvast tijdens het maken van jouw online winkel. In het plan beschrijf je welke producten je verkoopt en hoe de doelgroep eruit ziet. Daarnaast leg je vast met welke leveranciers je werkt en waar je de voorraad opslaat. Verder moet je ervoor zorgen dat je de concurrentie goed in kaart brengt en specificeert binnen welk tijdsbestek je verwacht winst te maken met jouw webshop.

Stap 2: Geef jouw webwinkel een geschikte URL-naam

Zodra je een goede naam voor jouw webshop hebt bedacht, is het tijd om deze vast te leggen bij de KvK. Denk er hierbij goed aan of de naam wel ‘future proof’ is. Vervolgens is het tijd om een geschikte URL-naam te verzinnen. In de meeste gevallen is deze identiek aan jouw bedrijfsnaam. Zorg er dus voor dat jouw bedrijfsnaam makkelijk te onthouden is en aansluit bij het concept van jouw webwinkel. Controleer van tevoren ook even of de URL-naam nog beschikbaar is.

Stap 3: Kies geschikte webshop software

Nadat je de domeinnaam van je online winkel hebt vastgelegd, is het tijd om de webshop te maken. Tegenwoordig kan iedereen zelf zijn eigen webshop beginnen met webwinkel software. In de software kun je gebruik maken van kant-en-klare templates, waardoor jij jouw shop snel hebt ingericht. Een template is een ontwerp die al helemaal klaar is. Daardoor kun jij snel jouw webshop beginnen. Let er wel op dat jij de beste software kiest voor jouw webwinkel. Door verschillende webshop software met elkaar te vergelijken kom je snel tot het meest geschikte programma.

Stap 4: Voeg professionele foto’s toe aan jouw webwinkel

Zodra het design van jouw webshop staat, is het tijd voor de inhoud. Voeg producten, specificaties, teksten en professionele foto’s toe. Goede productfoto’s wekken een professionele indruk op bij jouw potentiële klanten. Uit onderzoek blijkt dat bezoekers van een internetpagina ongeveer 80% herinneren van wat ze zien en 20% van wat zij lezen. Zorg dus voor goede productfoto’s en kleed de website aan met sfeerfoto’s. Dat geeft de klant een fijn gevoel en trekt ze uiteindelijk over de streep om een aankoop te doen in jouw online shop.

Stap 5: Maak jouw webshop mobielvriendelijk

Tegenwoordig shopt de consument steeds vaker via de smartphone. Zorg er daarom voor dat jouw webwinkel gebruiksvriendelijk is voor mobiele bezoekers. Is jouw webshop niet mobielvriendelijk? Dan kun je tot wel 40% aan potentiële klanten verliezen aan de concurrentie.

Stap 6: Lanceer jouw webwinkel

Nadat je alle stappen om een webshop te beginnen hebt doorlopen, is het tijd om jouw online shop daadwerkelijk te lanceren. En nu maar wachten op de binnenstromende klanten? Nee, wanneer je doet aan online sales dien jij je constant bezig te houden met online marketing, zoekmachine optimalisatie en content marketing. Je moet hierbij constant inspelen op de nieuwste ontwikkelingen. Als je dit goed onder de knie hebt, wordt jouw webshop een spetterend succes!

blij met computer

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.