STUDENTJOB BLOG

Het studentenleven is duur, dat weten we allemaal. Maar toch ben je jong en wil je wat. Daarom geven we je in dit artikel een aantal handige tips om als student op verschillende kostenposten te besparen.

Besparen op algemene kosten
In het dagelijks leven heb je van alles nodig. Alles wat je nodig hebt, kost uiteraard geld. Maar ook op al deze kosten kun je besparen. Hieronder geven we je een aantal standaard tips om te besparen op alledaagse producten:

  • Koop geen merkproducten: Supermarkten spelen slim in op het brein van de consument. Onbewust kijk je vaak recht voor je uit. In de schappen liggen de duurdere producten dan ook op ooghoogte. Kijk in het vervolg dus eens naar beneden en zoek merkloze producten uit.
  • Scoor dagaanbiedingen en kortingscodes: Ga bij alles wat je nodig hebt eens na of er geen kortingscode of een dagaanbieding te vinden is op het internet.
  • Houd een kasboekje bij: Het klinkt misschien wat drastisch, maar je merkt pas wat je uitgeeft aan onzinnige dingen als je het daadwerkelijk opschrijft. Op deze manier leer je erg goed met geld omgaan en het is nog leuk ook!

Besparen op schoolspullen
School is belangrijk en uiteraard moet je hier niet te veel op bezuinigen. Toch kun je op schoolkosten ook nog flink bezuinigen. Denk bijvoorbeeld aan tweedehands boeken of andere tweedehands schoolspullen. Daarnaast moet je voor school vaak veel printen. Printkosten zijn een onderschatte kostenpost. Kies daarom in plaats van originele cartridges voor huismerk cartridges. Je kunt hiermee tot 80% op je printkosten besparen!

Besparen op wonen
Ga je op kamers wonen? Dan weet je van te voren dat je daar niet je hele leven blijft wonen. Koop daarom ook niet een heel duur interieur. Je kunt bijvoorbeeld eens naar de kringloop gaan om te kijken wat voor leuke spulletjes ze daar hebben. Misschien wil je jouw bed liever niet tweedehands kopen. Kijk dan eens bij een beddenoutlet.

Besparen op eten
Eten is belangrijk, vooral voor een student! Maar ook op je eten kun je nog flink besparen. Eigenlijk gelden ook hier de algemene tips die hierboven al besproken zijn. Ga je ergens eten bestellen, zoek dan eerst een kortingscode en koop niet te veel merk producten.

Een andere tip is om ook eens wat vaker de markt te gaan bezoeken. Hier kun je verse producten kopen en het is vaak nog goedkoper dan de supermarkt ook!

Besparen op kleding
Wil je op kleding besparen? Ga dan eens met vrienden om de tafel zitten en bespreek wat je vriend(in) niet meer draagt. Misschien vind jij het nog wel hartstikke mooi. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Zo kun je samen besparen op kleding en heb je direct weer een excuus om samen een drankje te drinken. Ook tweedehands kleding winkels worden steeds populairder onder studenten.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.