STUDENTJOB BLOG

Een stage in Australië of een afstudeer stage in Nieuw-Zeeland, wie droomt er niet van? Ik ging heel hard sparen en maakte mijn stage in het buitenland werkelijkheid. Ik had al zo veel gehoord over deze prachtige landen met ongerepte natuur, geweldige golven, extreme sporten en natuurlijk omgedraaide seizoenen. Veel studenten dromen van een buitenlandse stage, maar zetten niet door. Ze vinden het te gecompliceerd, te duur of beginnen te laat. Ik vertel je graag hoe ik mijn buitenlandse stages regelde.

 

Het was warm en de sfeer was awkward. Het nieuwe schooljaar was net begonnen en ik zat bij een voorlichting over buitenlandse stages of studies. Ik was net begonnen aan mijn studie en was klasgenootjes gingen naar deze voorlichting, dus sloot ik aan. Echt een plan of intentie had ik nog niet. Totdat er een slide kwam voor een uitwisseling met een universiteit in Queensland. Letterlijk de hele zaal slaakte een kreetje. Australië, het grote land aan de andere kant van de wereld met de koala’s en vele stranden. Dat was het moment waarop Australië top of mind werd. Het duurde nog even voordat ik er echt werk van maakte. Op een stagemarkt later dat schooljaar kwam ik Stagereizen tegen. Dit stagebemiddelingsbureau zou een stage voor me regelen en me helpen bij alles wat geregeld moest worden. Ik twijfelde. Voor een student is deze assistentie toch best prijzig en bovendien, zo lastig zou het toch niet zijn om zelf een stage te regelen? Ik overlegde met mijn ouders en ging zelf op zoek naar een stage. Na een maand gaf ik verslagen op. Er kwam veel meer bij kijken dan ik had gedacht. Mijn opleiding stelde behoorlijk wat eisen aan de stage en hoe moest dat nou precies met het visum? Ik schreef me vrijblijvend in bij Stagereizen en Skypete met iemand op het kantoor in Nieuw-Zeeland. De klik was er meteen. Een paar dagen later had ik me officieel ingeschreven. Aangezien mijn stage pas in het derde jaar was, duurde het nog even voordat er een stage voor mij was gevonden.

De eerste stage die mij werd aangeboden leek me niet leuk. Gelukkig ging Stagereizen snel op zoek naar een nieuwe stage. Dat was wel raak. Het was een B2B marketing stage in het centrum van Sydney. Het contract werd getekend en mijn avontuur kwam al steeds dichterbij. Toen kwam het lastige gedeelte: de praktische zaken. Waar ging ik wonen? Hoe zou het gaan met mijn bankrekening? Wat voor vlucht zou ik nemen? Hoe zat het precies met ziektekosten? Ook hier hielp Stagereizen mij met persoonlijk contact en een handige gids. Binnen een mum van tijd had ik alles geregeld en was ik klaar voor mijn avontuur.

Jeetje, hoe moet ik mijn stage in Australië nou omschrijven? Geweldig doet mijn ervaring te kort. Het was super, adembenemend, waanzinnig. Mijn stage beviel heel goed. Ik kreeg veel verantwoordelijkheid en het team was heel gezellig en internationaal. Buiten mijn stage om maakte ik veel vrienden waarmee ik op weekend trips ging, maar ook gewoon lekker mee ging eten of een dagje mee naar een park ging. De mensen die ik heb ontmoet hebben mijn avontuur zo bijzonder gemaakt. Natuurlijk heb ik Sydney uitgebreid verkend en intens genoten van de dynamiek en veelzijdigheid van de stad. Tussendoor ben ik naar Melbourne geweest, waar ik de bekende Great Ocean Road heb gedaan. Ik sloot mijn stage af met een trip van twee weken langs de East Coast. Wat een geweldige dingen heb ik daar gedaan, zoals een skydive, driedaagse boottour, kamperen op Fraser Island en paardrijden. Ook ging ik een paar dagen naar Nieuw-Zeeland, namelijk naar Auckland, Rotorua en natuurlijk Hobbiton.

uitkijkpunt nieuw zeeland

Ja, tijdens mijn stage in Australië werden de zaadjes geplant voor mijn liefde voor Nieuw-Zeeland. Ik stelde een brutale vraag aan Stagereizen: mag ik komen afstuderen op jullie kantoor in Nieuw-Zeeland? En het mocht! Een half jaar na thuiskomst vertrok ik daarom alweer naar de andere kant voor de wereld, dit keer om mijn scriptie te schrijven in Auckland. Stagereizen assisteerde me weer met de praktische zaken. Het scheelde dat ik het al een keer had gedaan. Nu wist ik precies hoe het werkte met een bankrekening, SIM-kaart en kaart voor openbaar vervoer.

Hoe mijn afstudeerstage heb ervaren? Eveneens geweldig! Ik zou niet kunnen kiezen tussen Australië en Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland heeft de mooiste natuur die ik ook heb gezien. Voordat mijn afstudeerstage begon, ging ik twee weken op het Zuidereiland reizen. Hier heb ik paardgereden, gebungeejumpt, veel gehiket en een helikoptervlucht gemaakt. Vanuit Auckland maakte ik ook veel tripjes in het weekend. Zo ging ik naar Wellington met Pasen, naar Hobbiton, Lake Taupo en veel kleine eilandjes en strandjes om te chillen en te surfen.

Het klopt dat Stagereizen een bedrag vraagt, maar via het eigen kantoor Down Under proberen zij de kosten toch nog zo laag mogelijk te houden. Uiteindelijk was het voor mijn levenservaring (en voor zover ik weet van iedereen van mijn lichting) een koopje. Ik krijg weer kippenvel als ik terugdenk aan mijn buitenlandse stages. Wat heb ik genoten. Natuurlijk heeft het wat geld gekost, maar ik heb veel tijd, stress en moeite bespaard door Stagereizen. 100% zeker dat ik het over zou doen als ik weer de keuze had. Australië en Nieuw-Zeeland hebben een bijzonder plekje in mijn hart.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.