STUDENTJOB BLOG

Vakanties voor een studentenprijs

Hoor jij het ook zo vaak?! ‘Geniet van je studententijd!’ en ‘Doe alles nu het nog kan!’. Heel leuk en aardig allemaal, maar als student heb je ook altijd nog dat ene issue dat altijd roet in het eten gooit: een klein budget… En tuurlijk moet je als student genieten van de vrijheid die je nog hebt, maar je bent toch redelijk beperkt in de middelen. Toch is het met een klein budget zeker mogelijk om regelmatig een mooie zonvakantie te boeken. Als je maar zorgt dat je flexibel en alert bent. Hieronder lees je meer over hoe je tegen een budget op vakantie gaat als student.

 

Networking is gratis!

 

Vergeet die dure hotels en hostels maar! Heb je je internationale vrienden al overwogen als je volgende B&B hosts? Heb je een vriendin die dit jaar op Erasmus zit in Spanje? Loopt je neef stage in Londen dit semester? Misschien moet je je vakantieplannen daar rond plannen. De vliegtickets zullen uit je portefeuille moeten komen, maar couchsurfing is natuurlijk kosteloos.



De beste vakantie aanbiedingen

 

Misschien heb je ze wel eens voorbij zien komen, maar je kunt op verschillende social media kanalen pagina’s en accounts volgen die elke dag de allerbeste vakantiedeals promoten. Zo bespaar je een hoop uitzoekwerk en blijf je elke dag op de hoogte van de beste en goedkoopste aanbiedingen. Naast het volgen van dit soort pagina’s, kun je natuurlijk ook zelf op onderzoek uit gaan en spelen met de vele filters die je kan toepassen. Houd er wel altijd rekening mee dat de beste aanbiedingen vaak op slechts een paar vertrekdata geldig zijn. Dit heeft alles te maken met een overschot aan lege stoelen in het vliegtuig of lege kamers in het hotel. Om van de goedkoopste vakantiedeals te profiteren, helpt het dus enorm wanneer je flexibel bent qua vertrekdata. Voor studenten is dit gelukkig niet vaak een issue, zolang je maar zorgt dat je niet te veel belangrijke colleges mist. En geen tentamens missen natuurlijk…

 

Last minute vakanties

 

Hiervoor kon je al lezen dat het belangrijk is dat je flexibel bent. Dit is ook zeker belangrijk wanneer je van plan bent een last minute vakantie te boeken! Hoe lekker is het als het je lukt om een last minute deal te scoren? Wanneer je flexibel bent qua vertrekdata vergroot je de kans op het scoren van een last minute aanbieding. Handig om te weten; de meeste reisorganisaties spreken van een last minute vakantie als de vertrekdatum binnen 6-8 weken van ons verwijderd is. Wil je dus binnen twee maanden op vakantie, dan kun je al op zoek gaan naar last minute aanbiedingen!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.