STUDENTJOB BLOG

frankfurtstation

Als je het woord buitenland hoort, denk je misschien direct aan vakantie. Maar er valt veel meer in het buitenland te ontdekken dan enkel zon, zee en strand. Zeker op het vlak van je carrière! Leuke vacatures in het buitenland gespot? Ga ervoor! Wij zetten de 5 voordelen van in het buitenland werken voor je op een rijtje.

 

Goed op je cv

Door middel van werkervaring in het buitenland, ontwikkel je een nieuwe, unieke set vaardigheden - daar valt niet aan te twijfelen. Die vaardigheden staan uiteraard fantastisch op je cv! De cultuurverschillen kunnen redelijk opvallend zijn, dus in het buitenland werken toont een goed aanpassingsvermogen aan. Daarnaast demonstreert het ambitie en zelfvertrouwen. De vermelding van een baan in het buitenland kan de beslissende factor zijn voor een werkgever wanneer zij moeten kiezen tussen twee kandidaten.

 

Nieuwe werkcultuur ontdekken

Het is een feit dat de werkcultuur verschilt van land tot land. Zelfs buurlanden als België en Nederland kunnen enorm verschillen wat betreft de gang van zaken op de werkplaats. Communicatie, management en social life bijvoorbeeld zijn aspecten die je op een Belgische werkplaats anders kunt ervaren dan in Nederland.

 

Je netwerk groeien

Wie gaat wonen en werken in het buitenland, zal ongetwijfeld nieuwe mensen ontmoeten en vrienden maken. Naast een nieuwe vriendengroep, is er ook nog eens een nieuwe groep collega’s op het werk. Dit is niet alleen verfrissend op sociaal vlak, maar deze collega’s verbreden ook je netwerken en kunnen daarom gezien worden als fantastische zakelijke connecties voor je toekomstige carrière. Het is zeker een aanrader om met deze mensen contact te houden. Wie weet, misschien werk je later aan een groot project waarbij dat contact in London erg van pas zal komen.Taal bijleren

Het is zeker niet altijd noodzakelijk dat je de nationale taal van het land kan spreken wanneer je gaat werken in het buitenland. Meestal voldoet de beheersing van de Engelse taal op de werkplaats. Niet alleen zal je Engels immens verbeteren. Ook weer handig om op je cv te vermelden!

 

Werken én reizen!

Natuurlijk moet je niet alleen gebonden zijn aan de stad waarin je werkt. Je woont in een nieuw land; reis wat rond en ga het land verkennen!

Hebben wij je al kunnen overtuigen om te solliciteren voor een internationale vacature? Bekijk dan eens een kijkje naar onze vacatures in het buitenland!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.