STUDENTJOB BLOG

Je sollicitatiegesprek komt tot een einde. Je geeft de interviewer een hand en overhandigt je cv. Je hebt een goed gesprek achter de rug, maar hebt toch je twijfels. Je vraagt je af; had ik nog iets extra kunnen doen om de werkgever te overtuigen? Het zijn vaak de kleine dingen die de interviewer een goed gevoel geven, dus het is belangrijk om oog voor detail te hebben tijdens een interview. Welke kleine gewoontes kan je in het sollicitatieproces verwerken om jezelf te doen uitstaan van de rest? Wij delen de sollicitatie extra-tjes die je kansen op je droombaan kunnen verhogen!

 

  • Visitekaartje

Waarom geen goede indruk maken bij de werkgever door iets extra achter te laten? Dacht je dat visitekaartjes in 2019 niet meer gebruikt worden? Dan heb je het fout! Het is én blijft een leuk extraatje voor op gesprek. Een leuk visitekaartje samenstellen en afgeven op het einde van het gesprek kan een goede impact hebben op je eindbeoordeling. De uitwisseling van een visitekaartje is een moment voor persoonlijk contact en markeert een positieve beëindiging van een interview. Een visitekaartje toont enorme professionaliteit aan. Het is ook iets dat weinig sollicitanten doen - het kaartje zal je dus alvast doen uitstaan van de competitie.

Belangrijk is wel dat je het kaartje niet vol beklad met onnodige informatie; zorg ervoor dat je net genoeg informatie op je kaart zet om je kwalificaties te demonstreren. Je wilt namelijk genoeg witruimte over laten. Visitekaartjes bestellen kun je doen op deze website!

 

  • Kennis over het bedrijf

Een andere goede tip die je kunt toepassen tijdens je sollicitatiegesprek is om je kennis over het bedrijf aan te tonen! Doe vooraf wat research naar bedrijf. En dan niet alleen naar wat ze doen en waar ze voor staan. Zoek wat verder en probeer bijvoorbeeld uit te zoeken wat voor werkcultuur er heerst! Door middel van research op het internet over het bedrijf en de werkcultuur binnen de organisatie geef je werkgever de indruk dat je een geschikte kandidaat bent.

 

Welke bronnen kan je raadplegen om je te informeren met de nodige bedrijfskennis?

  • De vacature

Bestudeer de dagelijkse taken en de vereiste vaardigheden die in de vacature van de functie staan. Het is enorm gunstig om dezelfde vaardigheden dan ook te vermelden in je sollicitatiebrief, maar ook toelichten in gesprek!

 

  • Bedrijfswebsite

Vaak vind je meer informatie over de werkstructuur  en cultuur op de carrièrepagina van de website van de werkgever. Met deze informatie kan je het sollicitatiegesprek ingaan met een beter ​​idee van wat de werkgever zoekt.

 

  • Huidige werknemers

Super handig als je al iemand kent die er momenteel werkt, of ooit heeft gewerkt. Deze (ex) werknemer kan je voorzien van interessante, interne bedrijfskennis, waarmee je op interview echt indruk kunt maken!

 

 

  • Een optimaal cv

Natuurlijk wordt het oordeel over de kandidaat gevormd, voornamelijk op basis van het sollicitatie gesprek. Maar onderschat het cv niet; deze kan de keuze van de werknemer sterk beïnvloeden. Investeer dus genoeg tijd in het perfectioneren van je curriculum vitae. Hierbij zijn de volgende twee factoren van groot belang!

 

  • Layout

Tijdens je sollicitatiegesprek, wil je natuurlijk professionaliteit uitstralen. Zorg er dus voor dat je cv dit ook illustreert. Een simplistische, ordelijke layout van een cv is super belangrijk. Een overvloed aan uiteenlopende kleuren en verschillende font types komt over als wanorde en geeft geen goede impressie.. Solliciteren met een rommelig cv vergroot enkel en alleen je kansen op afwijzing.

 

  • Inhoud

Inhoud is minstens even belangrijk. Deze inhoud houdt vaardigheden, werkervaring en opleidingen in. Er wordt niet alleen gekeken naar de ervaring in je voorgaande functies, maar ook of die werkervaringen goed aansluiten voor je nieuwe job.   

 

Voor meer info over hoe je je cv perfectioneert, bekijk onze cv-tips!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.