STUDENTJOB BLOG

Mantelzorg

Vind je het leuk om mensen te helpen die niet voor zichzelf kunnen zorgen of daarbij wel een handje kunnen gebruiken? Kan jij goed luisteren en weet jij hoe je de zorgvrager zo goed mogelijk helpt? Heb je er wel eens aan gedacht om mantelzorgstudent te worden? Zeker als je een zorg-gerelateerde opleiding volgt, is dit een bijbaan die mooi op je CV staat. 

Als mantelzorgstudent geef je iemand een steuntje in de rug. Denk bijvoorbeeld aan het samen bereiden van de maaltijd of hulp bij de huishoudelijke taken. Het kan ook zijn dat je met de zorgvrager de wekelijkse boodschappen doet, of samen naar de dokter of het ziekenhuis gaat.

Ervaring is mooi meegenomen

De meeste studenten die mantelzorg verlenen volgen een zorggerelateerde opleiding. Dit is geen harde vereiste, maar wel mooi meegenomen. De vaardigheden die je op school leert, breng je als mantelzorgstudent direct in de praktijk. Vooral in situaties waarbij dementie of een NAH een rol speelt, komt een zorgachtergrond goed van pas. Bij een zorgvraag waarbij de nadruk op het huishouden, de administratie of het bieden van gezelschap ligt, speelt je opleiding een minder grote rol.

Je baan als mantelzorgstudent is heel goed te combineren met je bijbaan of studie. Je plant namelijk zelf je afspraken met de cliënt in. Dit om de lijntjes kort te houden en zo efficiënt mogelijk te werken. Heb je een tentamen of loop je stage? Dan plan je je werk als mantelzorgstudent zo in dat je studie gewoon door kan gaan. 

Vanuit de vestiging in Hoevelaken sturen wij onze mantelzorgstudenten, die in het hele land werkzaam zijn, aan. Als mantelzorgstudent kan je dus overal aan de slag; het maakt niet uit waar je woont.

Kies voor een bijbaan in de zorg

Wil jij ook een bijbaan met betekenis? Schrijf je dan vandaag nog in als mantelzorgstudent. Dan wordt er voor jou een passende vacature gevonden. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.