STUDENTJOB BLOG

cv

Als je gaat solliciteren, is het van uiterst belang dat je cv er professioneel uit ziet. Jouw cv is de eerste indruk die je bij een bedrijf maakt. Het is moeilijk te zeggen hoe een perfect cv eruit ziet, dit is voor elke sector anders. Je moet dus zelf goed bedenken wat voor het bedrijf relevant is om te weten over jou, maar te veel informatie geven is ook niet gunstig.
Wij geven een paar voorbeelden met punten die je beter uit je cv kan laten en waar je op moet letten bij het opstellen van je cv!


Benoem niet al je bijbaantjes

Zorg dat je oude werkervaring iets te maken heeft met de baan waarvoor je solliciteert. Laat zien dat je nuttige vaardigheden en ervaring hebt opgedaan tijdens deze bijbaan. Het is dus niet altijd nodig om je krantenwijk baantje en je functie als Albert Heijn vakkenvuller te benoemen.

Social media accounts

Jouw nieuwe werkgever vindt het niet belangrijk hoe jouw Instagram account eruit ziet, of waar je dagelijks over tweet. Alle social media kanalen die niks te maken hebben met je werkervaring kun je beter niet op je cv vermelden. 

Wat je juist wel op je cv moet benoemen is je LinkedIn-pagina. Zorg daarom dat als je solliciteert, je ook je LinkedIn profiel optimaliseert! 

 

Vermijd hobby’s 

Hobby’s zijn hetzelfde als oude bijbaantjes, noteer ze alleen als ze relevant zijn voor de baan waar jij op solliciteert. Laat hobby’s als uitgaan met vrienden en naar de bioscoop gaan achterwege. 

 

Schrijf niet in ik vorm

Schrijf je cv niet in de eerste persoon en al zeker niet in de derde persoon. Een cv gaat over jouw ervaringen en dit spreekt voor zich. Je hoeft dit dus nog niet extra te benadrukken, houd het zakelijk. 

 

Let op slordigheidfoutjes

Typfouten, spelfouten, verkeerde zinsbouw, etc, worden ook niet gewaardeerd op je cv. Je cv komt door deze fouten slordig over, waardoor het lijkt alsof je weinig moeite gedaan hebt. Ook leest een cv met fouten niet fijn voor recruiters, waardoor jouw ervaringen wellicht minder sterk overkomen. 

Dit zijn dus voorbeelden van punten die je beter weg kunt laten uit je cv. Wil jij weten wat de do’s en don’ts zijn tijdens het solliciteren? Lees in deze blog 10 sollicitatietips.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.