STUDENTJOB BLOG

Altijd al gedroomd van een stage in Nieuw-Zeeland of Australië? Op het moment dat je eindelijk, na veel wikken en wegen, de stap hebt gezet om ervoor te kiezen om een stage te lopen Down Under, wordt het tijd om een aantal zaken te regelen. Er komt natuurlijk veel kijken bij zo’n groot avontuur aan de andere kant van de wereld. Om het meer overzichtelijk te maken, hebben wij alle zaken op een rijtje gezet. 

stage

Stagebemiddelingsbureau 
Allereerst ga je natuurlijk opzoek naar een goed stageadres. Je gaat tenslotte naar de andere kant van de wereld om stage te lopen. Je kunt er voor kiezen om zelf een stage te zoeken en op het moment dat je mensen kent in Nieuw-Zeeland of Australië, kan dit je zoektocht gemakkelijker maken. Je zult er snel achter komen, dat een stage Down Under vinden, niet zo makkelijk is als je had gedacht. Daarom zou je ervoor kunnen kiezen om een stagebemiddelingsbureau in te schakelen. Een goed voorbeeld hiervan in Stagereizen. Zij gaan voor je aan de slag, met de zoektocht naar een passende stage in Nieuw-Zeeland of Australië. Wanneer dit gelukt is, zal het stagebemiddelingsbureau je ook helpen om alle andere zaken in orde te brengen. Er moeten namelijk een aantal zaken geregeld worden voordat jouw avontuur kan beginnen. 

Visum
Zoals je misschien wel weet, ben je genoodzaakt om een visum aan te vragen wanneer je voor langere tijd in Nieuw-Zeeland of Australië verblijft. Ook wanneer je hier gaat werken of stagelopen, heb je hiervoor een speciaal visum nodig. De aanvraag voor je visum is door middel van een online formulier. Het wijst zich vanzelf, alleen is het hierbij van belang dat je de juiste informatie, op de juiste plek invult. 

Verzekering 
Doordat er zich altijd een onverwachte situatie kan voordoen, is het van belang dat je je goed verzekerd. Veel verzekeraars bieden een speciale verzekering aan voor mensen die op reis gaan of voor een langere tijd in het buitenland wonen en/of werken. Het is belangrijk dat je dit goed uitzoekt, dus laat je goed informeren en adviseren door je verzekeraar. Daarnaast zijn er in Nieuw-Zeeland en Australië diverse mogelijkheden voor extreme sporten. Wanneer je hier gebruik van wilt maken, is het van belang dat je je hier goed voor verzekerd. 

Vliegticket
Om aan de andere kant van de wereld te komen, ben je natuurlijk genoodzaakt om een vliegticket te kopen. Doordat het een lange vlucht is, met meestal één of meerdere overstappen, hangt hier een mooi prijskaartje aan vast. Wanneer je op de juiste dagen en sites kijkt, kun je zo voordelig en gunstig mogelijk jouw vliegticket weten te bemachtigen. 

Accommodatie 
Wanneer je op bestemming aankomt, is het natuurlijk handig en vooral rustgevend om ervoor te zorgen dat je een dak boven je hoofd hebt. Het is dus goed om dit voor je vertrek goed uit te zoeken en te regelen. Je kunt dit natuurlijk zelf proberen te regelen, maar wanneer je de hulp van een stagebemiddelingsbureau inschakelt, zullen zij de ook de tussenpersoon worden wat betreft de huisvesting. Wanneer er bijvoorbeeld iets mis gaat, kun je hier altijd op terug vallen en kan er snel geschakeld worden. 

Internationaal rijbewijs 
Wanneer je in bezit bent van een Nederlands rijbewijs en je bent van plan om in Nieuw- Zeeland of Australië te gaan rijden, ben je verplicht een internationaal rijbewijs aan te vragen. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw rijbewijs in meerdere talen. Zoals je misschien wel weet, rijden de auto’s Down Under aan de andere kant van de weg. Dit internationale rijbewijs heb je bijvoorbeeld nodig om een auto te huren. 

Zoals je kunt lezen, is dit een flink lijstje met zaken waar je van te voren aan moet denken en wat er geregeld moet worden. Daarom geven wij jou als tip mee, om hier dan ook op tijd mee te beginnen. Doordat het best een aantal zaken zijn, snappen wij dat dit even wat tijd en energie vergt, maar wij kunnen je verzekeren, het is de tijd en energie die je er in stopt méér dan waard. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.