STUDENTJOB BLOG

vakantiewerk in het buitenland

Ben jij de Nederlandse zomers echt helemaal zat, maar heb je geen budget om 8 weken lang op vakantie te gaan? Wat dacht je dan van vakantiewerk in het buitenland? Met een zomerbaantje in het buitenland werk je op de meest zonnige locaties. Je leert een nieuwe cultuur kennen, maakt vrienden uit alle hoeken van de wereld én verdient ondertussen lekker bij. En dat werken, dat valt meestal ook wel mee. Hoe dan ook heb je er een sterke toevoeging op je cv bij.

Vakantiewerk in het buitenland is meestal voor een korte periode (vaak de zomervakantie) en is er in alle soorten en maten. Ideaal dus, voor scholieren en studenten die deze zomer op zoek zijn naar onvergetelijke avonturen. Omdat vakantiewerk in het buitenland meestal niet voor meer dan een paar weken is, hoef je je geen zorgen te maken om zaken als verblijfsvergunningen en kun je koffers meenemen in plaats van verhuisdozen.

Met vakantiewerk in het buitenland krijg je eigenlijk betaald om vakantie te vieren. Oké, je moet natuurlijk wel wat werk verrichten, maar met het zonnetje op je bol en die leuke collega’s om je heen is dat geen probleem, toch? Er is allerlei leuk vakantiewerk in het buitenland te vinden, dus er zijn genoeg baantjes die jij met plezier uitvoert. En na de zomer houd je gelukkig nog genoeg herinneringen over die jou gedurende de koude Nederlandse winter warm kunnen houden.

Allerlei soorten vakantiewerk in het buitenland

Er zijn een aantal sectoren bomvol bedrijven die in de zomer wel wat extra hulp kunnen gebruiken, maar niet op zoek zijn naar nieuwe vaste werknemers. Een ijssalon zal het in de zomer een hoop drukker hebben dan in de wintermaanden, dus is een tijdelijke werker die kan bijspringen in de drukke zomermaanden ideaal. Het meeste vakantiewerk in het buitenland bevindt zich dan ook in sectoren als de horeca, de animatie of de toerismesector. Dit betekent overigens niet dat dit het énige vakantiewerk in het buitenland is dat beschikbaar is. Misschien ben jij op zoek naar een vakantiebaan die aansluit op jouw studie in de zorg of wil je juist waardevolle werkervaring opdoen met een internationale kans in de sales. Vakantiewerk in het buitenland is heel divers, dus de kans is groot dat jij een vakantiebaan vindt die echt bij je past.

Animatiewerk in het buitenland

Eén van de meest populaire soorten vakantiewerk in het buitenland is animatiewerk. Met animatiewerk bedenk en organiseer je allerlei activiteiten voor kinderen op de camping of in het hotel. Van spelletjes tot knutselen en van sportwedstrijden tot een talentenjacht, jij zorgt ervoor dat de kinderen de tijd van hun leven hebben. Met vakantiewerk in het buitenland als animator ga je dus eigenlijk de hele dag leuke dingen doen. Maar je hebt ook een grote verantwoordelijkheid, je moet natuurlijk ook de veiligheid van de kinderen waarborgen.

Meestal krijg je als animator eerst een training, zodat je goed voorbereid en veilig aan het werk kunt. Je werkt op een camping of hotel, dus je bent vaak buiten- je kunt dus tijdens werk lekker genieten van die zomerse zon!

Vakantiewerk in het buitenland in de horeca

Misschien wel de sector met het meeste vakantiewerk in het buitenland is de horeca. Niet zo gek, want hotels, restaurants en cafés draaien bijna altijd het beste in de zomer. Er zijn dus genoeg werkgevers die in de zomer wel een paar extra handen kunnen gebruiken.

Wat je precies gaat doen met horeca vakantiewerk in het buitenland, is helemaal aan jou. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de bediening, waarbij je de gezelligste terrasjes afloopt, of achter de bar staan in een populaire strandtent. Maar je kunt ook aan het werk bij de receptie van een hotel of camping. De hele dag gasten in-en-uitchecken en in je vrije tijd misschien wel genieten van de faciliteiten van de camping of het hotel.

Een voordeel van vakantiewerk in de horeca in het buitenland: de fooien. Naast jouw vaste salaris maak je in de horeca namelijk kans op flinke fooien, vooral als je in een luxe restaurant of hotel werkt. Dus zet die smile op en zie de fooienpot volstromen.

Vakantiewerk in het buitenland in de toerismesector

Als je gaat voor vakantiewerk in het buitenland, mag je de titel “toerist” al gauw inruilen voor “local”. Wat is er dan ook leuker dan jouw nieuwe kennis van het land en de stad delen met andere toeristen? Met vakantiewerk in het buitenland in de toerismesector kun je bijvoorbeeld als reisgids tours geven door jouw nieuwe woonplaats. Zo leer je alle ins-and-outs van de stad kennen en ontmoet je mensen uit alle hoeken van de wereld. Of ga aan het werk bij een bedrijf dat uitjes en evenementen verzorgt, zoals een duikschool of bootverhuurbedrijf. Je kunt natuurlijk ook werken voor een Nederlandse reisorganisatie, waarbij je hét aanspreekpunt bent voor de Nederlandse vakantiegangers.

Hoe vind je een vakantiebaan in het buitenland?

Jij bent er over uit: je gooit het deze zomer helemaal om met vakantiewerk in het buitenland. Super tof, maar je moet eerst nog even een baan zien te vinden. Gelukkig is dat over het algemeen niet zo heel moeilijk. Er zijn talloze uitzendbureaus die niet alleen werk in Nederland aanbieden, maar vacatures over de hele wereld hebben openstaan. Zo vind je op YoungCapital een heleboel (tijdelijke) vacatures voor in het buitenland en hebben we zelfs op StudentJob heel wat internationale opties voor je open staan.

Een andere manier om vakantiewerk in het buitenland te vinden, is door te kijken bij een specifiek bedrijf. Wil jij bijvoorbeeld aan het werk bij jouw favoriete strandtent op Ibiza of bij TUI aan de slag als reisgids? Kijk op de website van het bedrijf waar je voor wilt werken om te zien wat voor mogelijkheden er zijn. Staat er op dit moment niks tussen? Stuur ze dan een open sollicitatie waarmee duidelijk wordt dat jij dé werknemer bent die ze altijd al wilden hebben. Wie weet scoor je zo wel het vakantiewerk in het buitenland van je dromen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.