STUDENTJOB BLOG

leukste landen tussenjaar

Dat jij tijdens jouw tussenjaar de wereld gaat ontdekken, staat vast. Maar waar gaat de reis naartoe? Wat zijn de leukste landen en must-see bestemmingen voor een tussenjaar? In deze blog geven we je een aantal tips. Zo benoemen we een paar van de leukste landen, maar hebben we ook een aantal van de beste backpack bestemmingen en goedkope landen om te reizen op een rijtje gezet.

De leukste landen voor een tussenjaar

 

Italië

 

Italië

Laten we dichtbij huis beginnen, want voor een spectaculaire reis hoef je niet per se naar de andere kant naar de wereld. Eén van de leukste landen voor een tussenjaar in Europa, is Italië. Een land bomvol geschiedenis, prachtige uitzichten en natuurlijk heerlijk eten.

Griekenland

Een ander land met een rijke geschiedenis, prachtig landschap en lekker eten, is Griekenland. Je hoeft er niet al te ver voor te reizen en er zijn talloze plaatsen te ontdekken, op zowel het vasteland als de vele eilanden. Ook fijn: Griekenland is een relatief goedkoop land, dus je bent geen vermogen kwijt tijdens jouw tussenjaar.

Georgië

In de Zuidelijke Kaukasus, tussen Rusland en Turkije, ligt het prachtige Georgië. Ook in dit land kun je goedkoop reizen. Er is van alles te doen en zien in dit mooie land, waaronder diverse kloosters en groene valleien. Geen wonder dus, dat dit één van de leukste landen is voor een tussenjaar in Europa.

Indonesië

Wil jij iets verder weg op avontuur? Een van de leukste landen voor een tussenjaar in Azië is Indonesië. Bali staat natuurlijk bekend als een van de mooiste (en meest rustgevende) plekken in Azië, maar het land heeft nog veel meer te bieden.

Japan

Grote, moderne steden of prachtige landschappen: Japan heeft het allemaal. Er is genoeg te doen in dit waanzinnige land, wat het ook een van de leukste landen maakt om je tussenjaar in te vertoeven.

China

Een ander indrukwekkend land om jouw tussenjaar in door te brengen, is China. Dit land is heel bijzonder en er is genoeg te doen, te zien, en natuurlijk te eten. Ontdek de grote, drukke steden of de strekkende vlaktes van de boerderijen.

Costa Rica

Eén van de leukste landen voor een tussenjaar bevindt zich in Zuid-Amerika. Voor een echte natuurliefhebber is Costa Rica dé place to be. Een land met prachtige natuur, een enorm diverse biodiversiteit en duurzaam toerisme. Zo wordt 90% van de energie in dit land opgewekt door hernieuwbare bronnen en is Costa Rica op weg om een van de eerste CO2-neutrale landen te worden.

Noord-Amerika

Noord-Amerika staat bekend als een van de leukste landen om doorheen te reizen. Roadtrip, anyone? Er zijn zoveel verschillende staten met bijzondere bezienswaardigheden, dat je een heel tussenjaar door het land zou kunnen rijden en je geen dag zou vervelen.

Marokko

Heerlijk eten, prachtige gewaden, bijzondere cultuur… ook in Marokko is er genoeg te ontdekken. Van grote steden tot kleine dorpjes, geen wonder dat Marokko tot de leukste landen van Afrika behoort om je tussenjaar in door te brengen.

De beste backpack bestemmingen

 

Australië

 

Australië

Australië staat bij de meeste mensen hoog op de lijst ‘leukste landen’ om te backpacken tijdens jouw tussenjaar. Australië is hartstikke groot, dus of jij nou de bush wilt ontdekken, aan het werk wilt op een boerderij of liever de grote steden af gaat reizen, het kan allemaal.

Thailand

Thailand staat misschien wel bekend als hét leukste land om jouw tussenjaar in door te brengen. Er is onwijs veel te zien en te doen, een bijzondere cultuur en natuurlijk heel veel lekker eten. Niet zo gek dus, dat veel mensen Thailand noemen als een van de leukste landen om door te backpacken tijdens een tussenjaar.

Mexico

Heb jij Midden-Amerika altijd al willen ontdekken? Dan is Mexico een goede plaats om te beginnen. Veel mensen spreken hier Engels en het openbaar vervoer is goedkoop én eenvoudig, dus je kunt makkelijk het land doorreizen.

Zuid-Afrika

Zuid Afrika is een land met een enorm prachtige natuur en cultuur. Er zijn veel grote steden te vinden, maar je kunt ook backpacken door de wildernis. Zo kun je bijvoorbeeld de Tafelberg beklimmen en een fenomenaal uitzicht bekijken. Let wel op: veel plaatsen in Zuid-Afrika kunnen best gevaarlijk zijn, dus is het niet altijd verstandig om alleen naar dit land te reizen.

Goedkope landen om naar te reizen

 

Bolivia

 

Bolivia

Naast dat Bolivia een van de leukste landen is om jouw tussenjaar in te vertoeven, is het ook een van de goedkoopste landen om in te reizen in Zuid-Amerika. Hier kun je onder andere backpacken door de jungle en de welbekende witte zoutvlaktes bezoeken.

Sri Lanka

Een ander prachtig land waarin je jouw portemonnee niet al te ver hoeft te openen, is Sri Lanka. Ook hier kun je backpacken door de natuur en genieten van de bijzondere cultuur. Geen wonder dus, dat Sri Lanka een van de goedkoopste én leukste landen is voor jouw tussenjaar.

Vietnam

Wil jij naar een land met onwijs veel geschiedenis en cultuur, maar heb je een budget waar je je aan moet houden? Dan is Vietnam voor jou een goede optie. Ook hier is heel veel te doen en te zien, zonder dat je daar een vermogen aan kwijt bent.

Cambodja

Wil jij tijdens jouw tussenjaar de goedkoopste en leukste landen in Azië bezoeken? Dan kun je een reis maken door verschillende landen, zoals Thailand, Vietnam en Cambodja. Er is hier heel veel te ontdekken en vervoer tussen en in deze landen is ontzettend betaalbaar.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.