STUDENTJOB BLOG

Sticker marketingHeb jij een eigen bedrijfje, of wil je er een beginnen? En ben je opzoek naar een creatieve manier om op te vallen? Verdiep je dan in sticker marketing! Sticker marketing is een betaalbare vorm van marketing wat elk bedrijf kunt toepassen. Je kunt stickers op veel plekken opplakken, zowel binnen als buiten. Plak ze bijvoorbeeld op stoplichten, ramen of advertentieborden. Houdt er wel rekening mee dat je soms toestemming nodig hebt om stickers te mogen plakken. Geen tijd om dit uit te zoeken? Deel je stickers dan uit bij winkels of evenementen! Zo helpt sticker marketing ervoor dat ook jouw bedrijf binnen mum van tijd opvalt.

Betaalbare vorm van marketing

Sticker marketing is een betaalbare manier om in het oog te springen. Dat maakt sticker marketing interessant voor alle soorten bedrijven, of het nou gaat om een start-up of om een middelgroot bedrijf. Niet elk bedrijf kan en wil investeren in een grote marketingcampagne. Veel geld investeren betekent ook niet direct dat je de gewenste uitkomst behaald. Daarom is sticker marketing een ideale vorm van marketing om je bedrijf op te laten vallen zonder bakken met geld kwijt te zijn.

Grote impact

Sticker marketing is niet alleen betaalbaar, maar ook effectief. Stickers zijn makkelijk te verspreiden, je hebt zelf in hand waar je de stickers plakt en kunt daardoor jouw doelgroep makkelijk targeten. Heb jij een bedrijf dat zich op studenten richt? Plak dan je stickers op bij bijvoorbeeld bibliotheken, scholen en deel ze uit bij uitgaansgebieden. Of focus jij je op toeristen? Dan kun je de stickers plakken bij bijvoorbeeld treinstations en toeristische gebieden. Of vraag aan toeristenattracties of jij je stickers bij hun kwijt kunt! Er zijn voldoende plekken waar jouw stickers terecht kunnen.

Ontwerp je eigen stickers

Het leuke aan sticker marketing is dat je de stickers zelf kunt ontwerpen. Je kunt ze daarom zo gek maken zoals je wilt. Bedrijven maken vaak grappige stickers om extra op te vallen, je doel is overigens dat mensen je bedrijf onthouden! Stickers worden vaak gespaard dus probeer ze zo te ontwerpen dat ze een bepaalde esthetiek hebben. Hoe fijn zou het zijn als mensen reclame voor jou maken door je stickers op hun auto of fiets te plakken!

Waar moet je op letten?

Er zijn een paar punten waar je goed op moet letten wanneer je stickers ontwerpt om een zo succesvolle impact te maken met sticker marketing. Deze punten zijn als volgt:

  • Houd je doelgroep in je achterhoofd;
  • Bedenk goed op welke locaties jouw doelgroep te vinden is;
  • Bedenk wat jouw strategie is: stickers opplakken of verspreiden;
  • Denk na wat voor boodschap je wilt overbrengen, wat is het doel van deze stickers?

 

Wanneer je deze punten allemaal op een rijtje hebt is het tijd om te beginnen met je sticker marketing campagne. Ontwerp je stickers vandaag nog en begin snel met plakken.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.