STUDENTJOB BLOG

Amerika is een van de meest geliefde buitenlandse bestemmingen ter wereld. Het land heeft meer dan een miljoen internationale studenten die studeren aan de beste universiteiten. Als je een internationale student in spe bent vind je hier alles wat je moet weten over studeren in de VS, zoals de kosten van een studie in Amerika en informatie over de toelatings- en visumprocedure.

Welk visum nodig voor een studie in Amerika?

Waarom studeren in de VS?

De kwaliteit van het onderwijs is een van de meest prominente redenen om te studeren in de VS. Meer dan 150 Amerikaanse universiteiten behoren volgens QS World University Rankings 2020 tot de beste universiteiten van de wereld.

We hebben allemaal wel eens gehoord over de Ivy League-universiteiten van de VS. Naast de hogere onderwijsnormen zijn de onderzoeksfaciliteiten en de sport een belangrijk kenmerk van de academische cultuur van de VS. De VS is een land van mogelijkheden, omdat het de thuisbasis is van enkele van de grootste bedrijven ter wereld. Daarom is er, ook na het studeren aan een Amerikaanse universiteit, een kans om door te groeien in het land.

 

Intakes in de VS

De belangrijkste intakes in de VS vinden in de herfst en de lente plaats. De Fall Intake begint in augustus, en heeft het meeste aantal beschikbare cursussen. De Fall Intake in de VS is het meest populair bij internationale studenten.

De lente- (of winter-) intake begint in januari, en de studenten die de herfstintake in de VS gemist hebben, kunnen ervoor kiezen om aan de winterintake deel te nemen, hoewel niet elke cursus die in de herfst beschikbaar is, ook in de winter beschikbaar is. Er is ook een zomerintake (mei), maar die heeft een zeer beperkt cursusaanbod.

 

Aanmelden voor een studie in de VS

De aanvraagprocedure voor de VS verschilt per universiteit, maar in de meeste gevallen kunnen studenten zich online aanmelden. De meeste documenten, zoals een gescande kopie van je paspoort, academische transcripties, essays, enz. moeten worden geüpload in de online aanmeldingsportal van de desbetreffende universiteiten.

 

Kosten van studeren in de VS

De Amerikaanse universiteiten staan niet echt bekend om hun betaalbaarheid, maar gezien de kwaliteit van het onderwijs zijn de studiekosten het helemaal waard. De gemiddelde studiekosten in de VS voor een Associate Degree (2 jaar) bedragen $3.660 per jaar.

Voor vierjarige studies kosten de openbare hogescholen $26.290 per jaar, terwijl particuliere hogescholen $35.830 per jaar kosten. Daar komen de kosten voor de kamer en pension aan de universiteiten nog bij.

Voor het volgen van een Master (MS) liggen de gemiddelde kosten tussen $28.000 en $40.000 per jaar. MBA programma's zijn duurder (tussen de $70.000 en $150.000 voor een MBA van een top business school in de VS).

Visum aanvragen

Als je eenmaal bent geaccepteerd door een universiteit in Amerika kun je beginnen met je visumaanvraag. Er bestaan verschillende visums die geschikt kunnen zijn voor het volgen van een studie in de Verenigde Staten. Het F-visum is geschikt voor buitenlandse studenten die staan ingeschreven bij een erkende Amerikaanse instelling. Studenten die via een uitwisselingsprogramma in Amerika gaan studeren, komen in aanmerking voor het J-visum. Het M-visum is bedoeld voor studenten die lessen gaan volgen in het technisch- of beroepsonderwijs.

Om een visum voor Amerika aan te vragen, moet je eerst het D-160 formulier invullen. Daarna kun je een afspraak maken bij de Amerikaanse ambassade of het consulaat en zul je op gesprek moeten komen.

Als je liever eerst een keer naar Amerika reist om de universiteit en de stad waar je zult gaan studeren te ontdekken, dan kun je gewoon met een ESTA naar Amerika reizen. Het ESTA is een elektronische reistoestemming en is een stuk eenvoudiger aan te vragen.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.