STUDENTJOB BLOG

De meerderheid van de studenten in Nederland heeft een studiefinanciering aangevraagd. Steeds meer studerende jongeren merken echter dat dit geld niet altijd genoeg is om van te leven. Een bijbaantje is onmisbaar!  

School kan daarentegen veeleisend zijn, waardoor het lastig is om een bijbaantje te nemen. Variërende roosters, stage en hobby’s kunnen een bijbaantje in de weg zitten. Alles balanceren is ontzettend moeilijk. Niet veel baantjes bieden de flexibiliteit die studenten nodig hebben en betalen daarnaast goed. De uitzondering? Verkoopmedewerker bij Albert Heijn! Lees hier of deze veelzijdige bijbaan iets voor jou is.

Jij houdt ervan om jouw productkennis in te zetten

Verkoopmedewerkers in de supermarkt zijn verantwoordelijk voor één van de versafdelingen in de winkel. Dit betekent dat jij de leiding hebt over de brood-, vlees-, groente-, fruit- of kaasafdeling. Om jouw afdeling goed te laten draaien, is uitstekende productkennis essentieel. Deze kennis reikt van het weten welke producten waar te vinden zijn, tot advies kunnen geven aan klanten over de versheid van producten. Samen met jouw team zorg je ervoor dat producten dag in, dag uit vers zijn, aangevuld blijven en dat de hygiëne op de afdeling uitstekend is. Daarnaast ben jij verantwoordelijk van het net presenteren van de producten. Albert Heijn is één van de grootste supermarktketens in Nederland die ontzettend veel bezoekers per dag krijgt. Een nette presentatie en vriendelijke medewerkers zijn daarom van uiterst belang!

Als verkoopmedewerker houd je ervan om de kennis die je over jouw afdeling bezit in te zetten tijdens het werken. Ook weet je dat er altijd meer te leren is. Dit is terug te zien in de kwaliteit die geleverd wordt!

Schap met groenten

 

Klantencontact is iets waar jij van opleeft

Wanneer je werkt in de supermarkt, is klantencontact onvermijdelijk. Sommige mensen houden hier niet van en werken liever ergens achter de schermen. Er zijn echter ook mensen die opleven van het contact dat zij met klanten hebben. Callcentermedewerkers zetten hun sociale skills in achter de telefoon. Maar heb jij behoefte aan werk dat fysieke inspanning vereist en waarbij contact met de klant face-to-face is? Dan is verkoopmedewerker iets voor jou!

Klanten die vragen hebben komen als eerst naar jou toe. Dit is jouw moment om je voorgenoemde productkennis in te zetten en ervoor te zorgen dat de klant tevreden de winkel verlaat. Om klanten goed te kunnen helpen, moet je soms geduldig zijn. Natuurlijk is het de bedoeling dat je de klant op een vriendelijke manier ondersteunt en alle vragen beantwoordt. Als je helemaal opleeft van het helpen van klanten en gezellige praatjes maken tijdens het werken, is een bijbaantje in de winkel uitstekend. 

Je bent geïnteresseerd in doorgroeimogelijkheden

Als je het druk hebt met school, stage, hobby’s en andere afspraken, is het fijn om een goedbetaalde bijbaan te hebben waarbij je kunt werken wanneer het jou uitkomt. Onthoudt wel dat je een grote verantwoordelijkheid hebt op de werkvloer als verkoopmedewerker en het is fijn voor de winkel om te kunnen rekenen op jouw specialisme. 

Verkoopmedewerkers bij Albert Heijn hebben veel ruimte om door te groeien. Supermarkten houden rekening met jouw specialisme en je wordt zeker beloond voor alle positieve eigenschappen en veranderingen die jij meebrengt. Klinkt dit als een baan voor jou? Word verkoopmedewerker bij Albert Heijn en ervaar het zelf!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.