STUDENTJOB BLOG

Als student is het logisch dat je op zoek gaat naar goed betaalde banen. Je hebt namelijk een beperkt aantal uren aan vrije tijd, en daar wil je dus het meeste uit halen. Daarnaast heb je vaste kosten zoals je schoolboeken, college geld, kleding en eten. Tegenwoordig kost dat een hoop geld, en dus is een goed betaalde bijbaan een echte “must”. Gelukkig zetten wij van StudentJob ze allemaal voor je op een rijtje, en laten we je zien hoe je vandaag nog kunt solliciteren op zo een goed betaalde bijbaan. 

1. Sales vacatures

Je kunt een hoop goed betaalde bijbanen vinden in de sales. De rede hiervoor is omdat er bij veel sales banen gebruikt wordt gemaakt van het commissie systeem. Dit houdt in dat je naast een vast uurloon, ook een bonus krijgt per resultaat. Verkoopt jouw bedrijf dus bijvoorbeeld televisieabonnementen? Dan krijg je bij elk gesloten contract een commissie. Het mooie aan de goed betaalde bijbaan is dat er bijna geen limiet is. Zolang je sales blijft maken krijg je bonus boven bonus. Een sales bijbaan is dus ideaal voor iemand die houdt van risico’s. Je gaat aan het einde van je werk dag naar huis met €80 of tot wel €300. Een sales baan behoort dus tot één van de best betaalde beroepen.

2. Logistieke vacatures

Één van de meest betaalde banen is het werken in de logistiek. Omdat het een branche is waar je vaak fysiek aan het werk bent komen er veel regels en voordelen bij kijken. De logistiek branche heeft één van de hoogste toeslagen die er zijn. Zo is het heel normaal dat een loodsmedewerker een avond toeslag ontvangt van 30% en weekend toeslagen van 50% tot 150%. Hierdoor vind je een hoop goed betaalde banen in de logistiek. Doordat de vakbonden zich de afgelopen jaren hard hebben gemaakt voor alle logistiek medewerkers in Nederland, is er een goede CAO en behouden de grote bedrijven de aantrekkelijke toeslagen. Zolang dat zo blijft, vind je logistiek werk altijd tussen de best betaalde banen in Nederland.

3. Vacatures zorg

De reden waarom er zoveel goed betaalde banen zijn in de zorg is omdat het zo een brede branche is. Ook zijn het voor velen leuke banen die goed verdienen. Je bent namelijk constant in gesprek met mensen en soms ben jij de enige die met iemand contact heeft. Denk maar aan een baan in een bejaardentehuis. Ouderen raken snel eenzaamheid en vinden het super leuk om in gesprek te gaan met jongeren. Omdat de zorg erg breed is en er veel vertakkingen zijn kun jij door meer ervaring op te doen een goed salaris krijgen. Iemand die werkt op de IC en tientallen certificaten heeft behaald krijgt meer betaald dan iemand die helpt met het huishouden. Als je goed zoekt in de zorg branche vind je dus goed betaalde banen.

4. Management vacatures

Veel mensen kunnen al heel gauw het verband trekken tussen goed betaalde banen en een management functie. Hetgeen wat ervoor zorgt dat teamleiders en managers veel geld verdienen, is de verantwoordelijkheid die bij de functie komt kijken. Als aan het einde van de dag de werkvloer een zootje is en er geen resultaten zijn behaald, krijgt de manager de schuld. Terwijl de anderen lekker naar huis gaat, moet hij of zij een preek aanhoren van de eigenaar. Denk je dat je dit aan kan of ben jij een geboren leider? Dan is het slim om te solliciteren op een goed betaalde baan in de management branche.

5. Vacatures onderwijs 

In het onderwijs zijn er niet zoveel goed betaalde banen. Maar omdat er toch een paar haalbare mogelijkheden zijn, staat het toch in de lijst. Onder het onderwijs valt namelijk ook privéles. Ouders betalen jaarlijks honderden euro's om ervoor te zorgen dat hun kind dat jaar over gaat. Heb jij dus kennis over een bepaald onderwerp en kun jij een beetje les geven? Dan kun je via StudentJob aan de slag als privéleraar of lerares. Je hoeft geen professional te zijn. Iemand van 13 hoeft echt geen hogere wiskunde te kennen. Zit jij dus een paar jaartjes hoger dan dat kind, dan kun je gerust bijles geven. Bijles geven behoort tot één van de zelfstandige beroepen die goed verdienen.

6. Callcenter vacatures

Ben jij echt een kantoor mens en wil je lekker aan een bureau zitten? Dan lijkt het je misschien wat om te solliciteren voor een callcenter vacature. In de callcenter branche vind je veel goed betaalde banen. De reden hiervoor is omdat niet iedereen dit soort werk leuk vindt. Het is dus echt alleen geschikt voor mensen die fan zijn van het kantoor leven. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als klantenservicemedewerker. Je blijft dan lekker op je stoel zitten en wacht op belletjes van klanten. Super relax en je houdt genoeg energie over voor de rest van de dag. Andere vinden dit juist super saai, en door de grote vraag naar dit soort functies behoort het callcenter werk tot de goed betaalde banen op het moment.

7. Horeca vacatures

De reden waarom de horeca branche behoort tot de goed betaalde banen in Nederland, is omdat je door middel van fooi een super hoog salaris kunt verdienen. Vooral als je werkt met toeristen en rijke zakenmannen en vrouwen. Toeristen uit rijke landen zijn vaak geneigd om fooi te geven. In hun land is dat misschien heel normaal en daarom geven ze meer dan gewoonlijk. Een baan met hoog salaris is bijvoorbeeld aan baan als hotel bediende voor zakenlui. Zolang jouw service uitstekend is en de bezoekers wat geld hebben, zul je veel fooi ontvangen. Dit zal jouw maandelijkse salaris doen stijgen.

8. Administratieve vacatures

Administratief werk behoort tot de goed betaalde banen omdat er veel doorgroeimogelijkheden en certificaten zijn. Als administratief medewerker ga je bijvoorbeeld aan de slag met bedrijfscijfers en persoonlijke gegevens van klanten. Om er voor te zorgen dat je geen fouten maakt, bieden bedrijven constant trainingen en cursussen aan. En zolang jij blijft leren, gaat je uurloon omhoog. Dit is dus de rede waarom de administratie branche behoort tot de goed betaalde banen in Nederland. Er zijn namelijk constant mogelijkheden om door te groeien binnen het bedrijf.

9. Enquêtes invullen

This is a tricky one. Het invullen van Enquêtes behoort zowel tot de slechts betaalde banen als tot de goed betaalde banen. Dit komt omdat jouw salaris volledig afhankelijk is van hoeveel vragenlijsten en enquêtes jij per dag invult. Als dat er 1 is krijg je misschien een paar euro. Maar ben je de hele dag bezig met invullen, dan kun je boven de €100 euro op een dag verdienen. Je moet dan wel heel snel zijn, maar het is dus mogelijk. Zolang je efficiënt en snel te werk gaat staat het invullen van enquêtes tussen de hoog betaalde banen.

10. koerier vacatures

In principe zijn er 2 soorten koerier vacatures die behoren tot de goed betaalde banen voor studenten. Koerier op de fiets of met de auto. De reden waarom deze behoren tot de goed betaalde banen is omdat je bij veel koerier banen naast het vaste uurloon, betaald krijgt per bezorging. Heb jij dus veel maaltijden bezorgt op een dag? Dan krijg je meer geld. Heb jij meer pakketjes bezorgt met jouw bestelbusje dat verwacht? Dan krijg je vaak voor elke extra bezorging een extra bonus. Het zijn van een koerier kan dus bij goede resultaten behoren tot de best betaalde banen in Nederland.

Welke van de goed betaalde banen past bij mij?

Hou jij van risico’s nemen. Dan is het misschien interessant om een goed betaalde baan te vinden in de sales. Hoe meer producten of diensten je verkoopt, hoe meer je gaat verdienen. Hou je niet zo van risico’s en wil je gegarandeerd een hoog salaris? Ga dan werken in de logistiek. Daar heb je namelijk toeslagen tot wel 150% in het weekend. Is dit nou te zwaar voor je? Wat dacht je van een bijbaan in een callcenter? Lekker relaxen op kantoor, bellend met klanten. Omdat veel mensen dit soort werk saai vinden is er veel vraag naar. Daarom hoort het ook tot de goed betaalde banen voor studenten.

FAQ's 

1. welke baan verdient het meest?
Een baan in de sales. Doordat je hier ook commissies krijgt, kun je meer verdienen naarmate je een betere verkoper wordt.

2. Wat zijn goed betaalde simpele banen?
Één van de simpelste banen voor een student is het werken in een callcenter. Je zit lekker op kantoor en wacht op belletjes van klanten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een bijbaan als enquête invuller.

3. Zijn er zelfstandige beroepen die goed verdienen?
Ja zeker. Geld verdienen door het invullen van enquêtes en vragenlijsten is heel makkelijk alleen te doen. Je bepaalt zelf hoeveel je er invult en wanneer je dit doet.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.