STUDENTJOB BLOG

Doe je het al of ben je van plan om binnenkort vanuit huis te werken? Dan ben je vast op zoek naar de handigste thuiswerken tips. Omdat het thuiswerken vaak een beetje wennen is gaat het regelmatig fout. Mensen vinden het lastig om zich te concentreren of hebben geen sociaal contact meer. De onderstaande thuiswerken tips zul je hard nodig hebben bij jouw huidige of toekomstige thuiswerk baan

1. Thuiskantoor inrichten

Zorg ervoor dat je begint met een schoon en verzorgd thuiskantoor. Moet je nog heel erg wennen aan het thuiswerken? We raden je dan aan om het thuiskantoor zo in te richten dat het lijkt op het echte kantoor. Zo voelt het net alsof je nog fysiek werkt op locatie. Probeer een rustige locatie binnen het huis te vinden, het liefst niet naast je bed. Als de afstand tussen je bed en het bureau te kort is, krijg je al snel de neiging om een middag dutje te doen.

2. Thuiswerken productiviteit

Ben je bij het thuiswerken minder productief? Leg de focus op de belangrijke taken. Elke werkdag is wel verdeeld in belangrijke en minder belangrijke taken. Als je merkt dat je thuis minder werk af krijgt, begin dan juist eerst met de belangrijkste taken van de dag. Zolang die maar af zijn, ga je niet teveel achter lopen. Als je vervolgens andere dingen wilt doen die dag, plan het in blokken van 50 minuten. Op die manier geef je je brein een seintje dat het maar 50 minuten duurt, en je daarna even 5 minuten kunt rusten. Op deze manier kun je alsnog productief thuiswerken. Met deze thuiswerken tips voelt de werkdag niet oneindig lang en maak je optimaal gebruik van je uren.

3. Thuiswerken kleding

Hoewel je nu vanuit huis werkt, is het nog steeds slim om je formeel te kleden. Niet voor anderen maar voor je zelf. Omdat je altijd formeel gekleed was op kantoor associeert je brein het werk met een bepaalde soort kleding style. Door thuis dezelfde style aan te houden krijg je eerder het gevoel dat je op kantoor werkt. Het lijkt nu niet alleen op je fysieke kantoor, maar het voelt nu ook hetzelfde. Probeer dus je thuiswerk kleding zoveel mogelijk te laten lijken op je kantoor kleding.

4. Bureau inrichten thuis

Wil je je kantoor thuis inrichten? Begin met goede verlichting. Plaats je bureau naast het raam zodat je werkt met natuurlijk licht. Als dat echt niet kan, werk dan onder een lamp. Daarnaast is het belangrijk dat je bureau geen rommeltje word. Een leeg bord, sokken, tijdschriften of zelfs een playstation kunnen allemaal van het bureau af. Dat zorgt niet alleen voor een leeg bureau, maar ook voor een leeg en rustgevende mindset. Dit is misschien wel één van de belangrijkste thuiswerken tips.

5. Thuiswerken planning

Ga je thuis werken? Maak een aparte ‘thuiswerken planning’ en hou je eraan. Vergeet ook niet je begin- en eindtijden toe te voegen. Omdat je thuis werkt hoef je niet ineens langer te werken. Het is belangrijk om dezelfde structuur aan te houden. Schrijf op je nieuwe ‘thuiswerken planning’ ook bijvoorbeeld hoe laat je de lunchpauze gaat houden. Op deze manier behoud je dezelfde structuur als op kantoor en kun je geen belangrijke taken vergeten. Alles staat namelijk in je dagelijkse planning.

Pas deze thuiswerken tips toe.

Nu je weet wat de belangrijkste thuiswerken tips zijn, kun je ze gaan toepassen in de praktijk. Ze zullen je helpen om je bureau en thuiskantoor in te richten. Daarnaast krijg je een sterke mindset boost omdat je je formele kleding style en werkomgeving probeert na te bootsen. Ook zul je even productief blijven zolang je je aan de thuiswerk planning houd en je werkt in focus blokken.

Ben je geïnteresseerd in het thuiswerken? Kijk dan even tussen onze thuiswerk vacatures. Stuur je cv en sollicitatiebrief op en misschien kun je de thuiswerk tips binnenkort gebruiken bij je nieuwe baan.

FAQs 

Hoeveel uur per dag thuiswerken?
Probeer dezelfde structuur aan te houden als op kantoor. Als je gewend was om 8 uur per dag te werken, doe dit thuis dan ook.

Wat is de beste plek voor mijn thuiskantoor?
Plaats je bureau op een rustige plek waar genoeg licht en weinig afleiding is. Het beste is om zo ver mogelijk van je bed te zitten. 

Hoe maak ik een planning voor het thuiswerken?
Wil je weten hoe je het best kunt plannen? Neem dan een kijkje op onze blog over 6 tips om te leren plannen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.