STUDENTJOB BLOG

Het maken van een cv kan zomaar veel tijd en energie kosten. Deze tijd kun je natuurlijk veel beter ergens anders aan besteden. Het gebruiken van een template kan je veel energie schelen. En het ziet er ook nog eens professioneel uit. Eén template is dus erg handig om tijd en energie mee te besparen en zorgt voor een goede eerste indruk bij jouw nieuwe werkgever. 

Kies een template in Canva

Een canva template heeft veel verschillende soorten thema’s, hier worden ze ook wel sjablonen genoemd. Kies gemakkelijk en snel tussen verschillende soorten patronen, kleuren, vormen en stijlen. Je kunt jouw cv precies afstellen op jouw persoonlijkheid en ideale droombaan. Wil je gaan solliciteren in de grafische sector? Dan kun je met Canva makkelijk jouw creativiteit tonen en geeft jou dat misschien net dat extra streepje voor. Zodra je een beetje handigheid hebt gekregen met Canva, dan kun je natuurlijk ook met een lege pagina beginnen. Je kunt dan zelf alle elementen in je pagina plaatsen. Zo kun je jouw cv zelf samenstellen met teksten, figuren en afbeeldingen. 

Hoewel de gratis versie van Canva goed te gebruiken is, biedt de tool je ook twee betaalde opties aan. Met de betaalde versie kun je gebruik maken van 8.000 meer sjablonen dan de gratis versie. 

Cv-sjabloon in Word

Moderne, creatieve en degelijke cv-templates in Word zijn gratis te downloaden en makkelijk aan te passen. In Word staan volop cv-sjablonen, van modern tot degelijk en van creatief tot minimalistisch. Een vooraf ingericht Word document wordt ook wel een cv-sjabloon genoemd. Net zoals in Canva kun jij met een paar tikken op het toetsenbord jouw cv klaar hebben. De belangrijkste zaken zijn al voor je geregeld. Je kunt kiezen uit vooraf ingestelde stijlen, opmaak, layout, marges, regelafstanden en kleuren. Dit zorgt ervoor dat jouw cv in een handomdraai klaar is. 

Word heeft cv sjablonen die je gratis kunt downloaden en premium sjablonen die je kunt kopen. Naast sjablonen voor cv’s biedt Word meerdere templates voor sollicitatiebrieven. 

Betaalde opties

Naast de gratis versies van Canva en Word heb je ook nog betaalde sites, zoals bijvoorbeeld cvster.nl en cv.nl. Op deze sites betaal je voor een account, waar jij dan onbeperkt cv’s en sollicitatiebrieven kunt maken. Wij snappen natuurlijk dat dit minder aantrekkelijk is, nu je weet dat er gratis opties zijn. Daarom kun je beter jouw abonnement bij cvster opzeggen. Naast het opzeggen van je account bij cvster kun je ook makkelijk jouw account bij cv.nl opzeggen. Door het opzeggen van je account bespaar je geld, dat jij als student hard nodig hebt.

Wat werkt het best?

Er zijn dus genoeg opties om een mooi cv te maken. Maar onze favoriet is toch echt wel Canva. Het is een tool die misschien niet specifiek bestaat voor het maken van een cv, maar dat maakt het zeker niet minder fijn om mee te werken. Het helpt ook dat Canva gratis goed te gebruiken is, in tegenstelling tot anderen. Bij Canva kun je in het design veel verschillende wijzigingen doen, je kunt dus echt je eigen draai geven aan je cv. Doe dit ook zeker, want dan blijft het persoonlijk!

Afbeelding:
https://unsplash.com/photos/npxXWgQ33ZQ

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.