STUDENTJOB BLOG

Een studentenkamer ontruimen in ruil voor inboedel is soms een goede optie. Er zijn veel verschillende redenen waarom de inboedel ontruimt zou moeten worden. Mogelijk bent je toe aan een nieuw interieur of ga je verhuizen. Het ontruimen is een zware klus en kan ook in de papieren lopen als u je het uitbesteed. Maar wat gebeurt er met de waarde van de inboedel die ontruimt wordt? Een studentenkamer laten ontruimen in ruil voor de inboedel is dan wellicht een goede optie. Er zijn diverse mogelijkheden voor de ontruiming. Zo kunt je zelf je studentenkamer ontruimen of dit uitbesteden aan een ontruimingsbedrijf. Een studentenkamer ontruimen in ruil voor inboedel doet niet ieder bedrijf. Let hier dan ook goed op bij het maken van je keuze tussen de ontruimbedrijven. De waarde van de inboedel kan goed van pas komen. Denk hierbij aan partijen als een opkoper of goed doel die handig zijn in deze situaties.

Studentenkamer ontruimen in ruil voor inboedel door een ontruimbedrijf

Als je besluit dat de inboedel niet meer nodig is betekent dit niet meteen dat het afval is. Zeker inboedel van goede kwaliteit verdient een tweede leven. Als de inboedel waarde heeft is het zeker goed om dat niet onbenut te laten. Diverse ontruimbedrijven bieden mogelijkheden in verschillende ontruimingssituaties, bijvoorbeeld bij een spoedontruiming. Zo kunnen zij je korting geven op de offerte. Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van een opkoper. Veel ontruimbedrijven kopen de spullen dan niet zelf op maar hebben daar een partij voor met wie ze samenwerken. Zij kunnen hun met jou in contact brengen indien jouw inboedel waarde heeft. Wij raden je aan hier goed advies over in te winnen. Het is namelijk vaak zo dat het om een waardevolle inboedel gaat maar dit is niet altijd makkelijk te verkopen. Uiteraard moet eerst gekeken worden met een bezichtiging/inspectie of het ontruimbedrijf de ruimte(s) kan ontruimen in ruil voor de inboedel.

Goede doelen

Goede doelen zoals de kringloop hebben belang bij inboedel wat in goede staat verkeerd. Heb je inboedel dat niet van bijzonder hoge waarde is maar wel van goede kwaliteit? Een kringloopwinkel bij jou in de buurt komt de spullen dan vaak graag (gratis) ophalen. Dit scheelt natuurlijk ook op de offerte van het ontruimingsbedrijf omdat zij minder spullen hoeven te ontruimen.

Opkoper

Zoals hiervoor al benoemd werken veel ontruimbedrijven samen met een opkoper. Het kan beter zijn om zelf contact op te nemen met een opkoper. Hierdoor kun je direct met de opkoper onderhandelen over de spullen en afspraken maken. Zo zit het ontruimbedrijf er niet tussen. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de prijs van de ontruiming. Er hoeven namelijk minder spullen ontruimt te worden als een opkoper een (groot) deel meeneemt. Met de opbrengst van de verkoop van de spullen heb je ook meer budget om de ontruiming te regelen of een ontruimbedrijf in te schakelen.

Zelf ontruimen

Uiteraard is er de mogelijkheid zelf je studentkamer te ontruimen. Als je de inboedel verkoopt of in zee gaat met een opkoper kun je dit geld gebruiken voor de ontruiming. Denk hierbij aan het huren van een grote wagen of afvalcontainer. Vraag wat rond bij vrienden of zij een handje willen helpen. Vaak is de hoeveelheid goed te overzien en kan je er een gezellige dag van maken, bijvoorbeeld door een afsluitende BBQ en stapavond!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.