STUDENTJOB BLOG

Een kijkje in het leven van een internationale stagiaire!

In Nederland klinkt de naam StudentJob bij velen al bekend in de oren, maar wist je dat StudentJob ook actief is in het buitenland? Zo helpen we ook studenten aan werk in België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland en Zweden. Ook bij StudentJob zijn we altijd op zoek naar stagiair(e)s om ons team te versterken. Wij interviewden de Duitse Nina (23) over haar stage bij StudentJob in Hoofddorp.

Benieuwd naar het leven van een internationale stagiaire? Lees dan snel verder!

International

De 23-jarige Nina uit Berlijn studeert International Business in zowel Duitsland als Engeland. Haar eerste studiejaar bracht ze door in Berlijn, het tweede jaar in Cambridge, het derde jaar in Amsterdam (en gedeeltelijk Berlijn). In haar huidige stage, op het hoofdkantoor van YoungCapital, werkt ze als stagiair online marketing voor StudentJob Duitsland.

Hoe heb je deze stage gevonden?

“Eigenlijk ben ik toevallig bij StudentJob terechtgekomen door een match mailing die ik ontving. Na de mail ben ik gaan uitzoeken wat voor bedrijf StudentJob is en kwam ik erachter dat dit goed bij mij paste. Daarna heb ik me gelijk aangemeld voor de stage.”

Waarom heb je voor Nederland gekozen?

“Voor mijn studie ben ik verplicht om bij een Engelstalig bedrijf stage te lopen. Dit probeerde ik eerst in Duitsland te vinden, maar dat was erg lastig. In Nederland was dat een stuk makkelijker. Twee jaar geleden was ik voor het eerst in Amsterdam, en werd ik gelijk verliefd op de stad. Vandaar dat mijn keuze viel op een bedrijf in de buurt van Amsterdam.”

 

International2

 

Op welke manier sluit de stage aan op jouw opleiding?

“Mijn studie International Business is heel breed, waardoor ik zelf mag bepalen in welke richting ik mij wil verdiepen. Sinds vorig jaar ben ik me steeds meer gaan focussen op marketing. Om in dit werkveld stage te kunnen lopen, ben ik op zoek gegaan naar stages die hierop aansloten. Zo heb ik gekozen voor een specialisme in de marketing, namelijk online marketing. Dus eigenlijk past de stage bij mijn studie en mijn eigen interesses.”

Hoe ziet een doorsneewerkdag eruit?

“Inmiddels loop ik alweer een aantal maanden stage bij StudentJob. Eigenlijk is er geen typische werkdag bij StudentJob, want je krijgt veel vrijheid in je werkzaamheden. Ik mag zelf bepalen hoe ik mijn werkdag indeel en aan welke projecten ik werk. Een greep uit mijn dagelijkse taken is: contact onderhouden met studenten en partners, het onderhouden van de social media-pagina’s en de blog, het monitoren van de Duitse websites en het bijhouden van verschillende Google AdWords-campagnes. Naast deze dagelijkse werkzaamheden werk ik aan verschillende projecten, zoals een social media-strategie voor de Duitse website.”

Wat is het belangrijkste dat je tijdens je stage hebt geleerd?

“Ik had geen enkele praktische ervaring in online marketing voordat ik hier aan de slag ging. Door deze stage heb ik veel kennis opgedaan van verschillende online marketing-tools (zoals Analytics, Webmasters en AdWords) en wat je daar allemaal mee kunt.”

Wat doe je in het weekend?

“Alle stagiaires bij StudentJob zijn goed bevriend, we vormen echt een hechte familie. Onze vrije tijd brengen we eigenlijk altijd samen door, of dit nu na het werk is of in het weekend. We proberen zo veel mogelijk grote steden te bezoeken, maar een weekend gaat soms veel te snel voorbij voor wat ik wil doen.”

Waarom zouden anderen volgens jou stage moeten lopen bij StudentJob?

“Ben je op zoek naar een stage met veel verantwoordelijkheid, dan is dit echt een perfecte stage. Je hebt veel vrijheid in je werkzaamheden en dagindeling en als je daar goed mee om kunt gaan, kun je erg veel leren. Daarbij is het een erg jong en superleuk internationaal team!”

Get international!

Ken jij nog iemand uit het buitenland die graag stage komt lopen bij StudentJob? Laat het ons weten! Klik hier voor meer informatie. Wil jij jezelf helemaal klaarstomen voor een internationale stage of baan? Neem dan even een kijkje bij Europass. Zij bieden jou allerlei informatie, van tips over solliciteren in het buitenland en een set gratis documenten.

 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.